WAARBORGFONDS EIGEN WONINGEN

Grens hypotheekgarantie naar 225.000 euro

Zoetermeer, 7 januari 2003
Grens hypotheekgarantie naar 225.000 euro
NHG ook voor 2e hypotheek en oversluiting

Vanaf 1 januari 2003 zijn leningen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) mogelijk tot 225.000 euro. Daarnaast kunnen consumenten een hypotheekgarantie krijgen voor een tweede hypotheek en voor een oversluiting naar een hogere hypotheek. Algemeen directeur K.J.R. Schiffer:'Hierdoor komen veel meer mensen in aanmerking voor een veilige en verantwoorde lening voor hun eigen woning'.

NHG voor een tweede hypotheek of een oversluiting is mogelijk bij leningen ten behoeve van de verhoging van de kwaliteit van een woning. Alle verbeteringskosten kunnen worden meegenomen in de lening met NHG, ook de bijkomende kosten voor het afsluiten van de lening. Dit betekent dat consumenten die hun woning willen verbeteren nu ook in aanmerking komen voor een goedkopere lening met NHG. Dankzij NHG berekenen geldgevers een lagere hypotheekrente waardoor het voordeel voor de consument kan oplopen tot honderden euro's per jaar.

Kostengrens
De verhoging van de kostengrens is goedgekeurd door het Ministerie van VROM en door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Schiffer:'Door deze verhoging met meer dan 10% kan de gemiddelde koopwoning in Nederland met NHG worden gefinancierd'.

Algemeen
De Nationale Hypotheek Garantie heeft tot doel het creëren van een duurzaam gunstig klimaat voor het eigenwoningbezit. De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Wanneer de woning onverhoopt moet worden verkocht en de opbrengst lager is dan de nog lopende hypotheekschuld, betaalt het Waarborgfonds de restantschuld aan de geldgever.