Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 januari 2003
·

Rijden onder invloed Leiden
De politie heeft op 7 januari omstreeks 01.35 uur op Kort Rapenburg een 32-jarige bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de bestuurder een uitslag had van 665 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg hiervoor pr0ces-verbaal en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De bestuurder kreeg ook een rijverbod van 7 uren.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn
De politie heeft op 6 januari omstreeks 18.10 uur op de Kalkhovenweg een 59-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de bestuurder een uitslag had van 565 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uren.

Rijden onder invloed Gouda
De politie heeft op 7 januari omstreeks 00.50 uur op de Watergangpolderplein een 34-jarige bestuurder uit Gouda aangehouden voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Uit ademanalyse bleek dat de bestuurder een uitslag had van 415 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed, voor het rijden zonder rijbewijs en een rijverbod van 3 uren.

Snelkraak Stolwijk
Op 7 januari omstreeks 04.50 uur werd er een snelkraak gepleegd op een winkel aan het Dorpsplein. De toegang tot de winkel werd verschaft door de aluminium deur aan de voorzijde eruit te rijden door middel van een auto. De daders hebben hierna de winkel betreden en hebben bijna de gehele voorraad dure damesparfums meegenomen. De daders zijn hierop weggereden. De politie stelt een verder onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900-8844.

Verdachten aangehouden voor inbraak Gouda
Op 7 januari omstreeks 05.30 uur heeft de politie op heterdaad 2 verdachten aangehouden voor een inbraak in een activiteitencentrum aan de Turfmarkt. De beide verdachten, een 24-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats en een 23-jarige man uit Gouda hadden zich de toegang verschaft door middel van het openbreken van een deur. De politie stelt een verder onderzoek in.

Politie zoekt eigenaar auto Gouda
De politie is op zoek naar de eigenaar van een grijze 'baby' Mercedes Benz die op vrijdag 3 januari omstreeks 18.45 uur bij het winkelcentrum Goverwelle stond. Rond dit tijdstip is geprobeerd in deze auto in te breken. De politie heeft ter plaatse een 17-jarige Gouwenaar aangehouden. Een getuige wist de politie te vertellen van de poging inbraak op het Poldermolenplein. De verdachte probeerde de achterruit van de Mercedes Benz die op een parkeerplaats nabij de videotheek stond in te slaan. De ter plaatse gekomen politie wist de verdachte op korte afstand van de auto aan te houden. Omdat de eigenaar zich nog niet heeft gemeld is de politie op zoek naar deze persoon.

Inbraak in woningen Zevenhuizen
In nacht van zondag 5 op maandag 6 januari werd er ingebroken in twee woningen aan de Zuidplasweg. Om binnen te komen werd in beide gevallen een ruit vernield. Vooralsnog wordt niets uit de woningen vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen (3x) Gouda
In de nacht van zondag 5 op maandag 6 januari werd er ingebroken in een woning aan de Voorwillenseweg, de Eendrachtweg en de Windmolenerf. Om binnen te komen werd bij de woning aan de Voorwillenseweg vermoedelijk via de brievenbus het slot aan de binnenzijde van een deur ontsloten. Daar werden diverse goederen gestolen waaronder een portemonnee, geld, een paspoort, een rijbewijs, een telefoon en een scheerapparaat. Bij de twee andere woningen werd een ruit vernield. Vooralsnog wordt er uit deze woningen vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelkraak bij radiocentrum Bergambacht
Onbekenden pleegden in de nacht van zondag 5 op maandag 6 januari een snelkraak in een radiocentrum aan de Hoofdstraat. Met een tegel werd een ruit vernield. In het bedrijf werden vervolgens enkele vitrines met een tegel vernield. Met een aantal mobiele telefoons, digitale fotocamera's en mogelijk enkele dvd-spelers, ging men er vervolgens vandoor. Uit onderzoek is gebleken dat het vermoedelijk om twee daders gaat die een auto hadden geparkeerd achter de seniorenwoningen aan de Burgmeester Diepenhorststraat. De politie zet haar onderzoek voort.

Auto gestolen na inbraak in woning Schoonhoven
In de nacht van zondag 5 op maandag 6 januari werd er ingebroken in een woning aan de Nobeldreef. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning werd een videocamera, een laptop, een horloge en een zilveren ketting gestolen. Met in de woning ontvreemde autosleutels werd een buiten geparkeerde auto van het merk Chrysler Voyager gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.