Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Units Duiven en Zevenaar op termijn samengevoegd Publicatiedatum: 07-01-2003

Units Duiven en Zevenaar op termijn samengevoegd: Grotere effectiviteit door bundeling krachten

DUIVEN / ZEVENAAR - Op termijn, de schatting is over twee jaar, zullen de units Duiven en Zevenaar van het politiedistrict Rivierenland worden samengevoegd. Reden voor de vorming van één grotere unit, is het realiseren van méér slagkracht en efficiency.

"Wij willen de burger in dit gebied een zo groot mogelijke dienst bewijzen. Als wij de krachten van beide units Zevenaar en Duiven bundelen, kunnen wij een effectievere bijdrage leveren aan de veiligheid in dit gebied", aldus Ronald Wilderdijk, chef van het district Rivierenland. Die bundeling heeft betrekking op de medewerkers van de basis politiezorg en de leiding daarvan. Zeker is dat zij uit het bureau in Duiven vetrekken, maar er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie voor de nieuwe unit. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat het districtsbureau in Zevenaar wordt uitgebreid.

Geen nadelen voor burger
De districtschef benadrukt dat de burger geen nadelige gevolgen van de samenvoeging gaat ondervinden. "De agenten zullen straks vanuit één bureau hun dienst op straat starten en vanuit één bureau worden aangestuurd, maar er verandert uiteraard niets aan hun werkgebied. De inzet van politiezorg wordt bepaald door de behoeftes van de gebieden, of die gebieden in Zevenaar of in Duiven liggen doet er niet toe." Ook de gebiedsagenten blijven op dezelfde wijze voor de burger bereikbaar en beschikbaar, evenals de unitsecretariaten. "De gebiedsagenten in wat nu de unit Duiven is zullen straks net als altijd werkzaam zijn in hun eigen dorp of wijk. Het bureau Duiven zal voor hen blijven fungeren als spreekuurlocatie. Ook kunnen mensen straks nog steeds zowel in Duiven als in Zevenaar aangifte doen, want ook het unitsecretariaat blijft gehandhaafd in het bureau in Duiven. Geen nadelen voor de burger dus, maar wél het voordeel van een effectiever georganiseerde politiezorg."

Al met al zal de samengevoegde unit zo'n 100 medewerkers tellen, waaronder een unithoofd en vier groepschefs. Naast de nieuw te vormen unit zullen in het bureau ondermeer de districtsleiding en de districtsstaf gehuisvest zijn.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland

---


---

Nijkerk, straatroof
Publicatiedatum: 07-01-2003

Een 29-jarige inwoner van Nijkerk is maandagavond het slachtoffer geworden van een straatroof op de Callenbachstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer fietste omstreeks half negen over de Callenbachtstraat onder het bruggetje door richting Colthoflaan. Bij het passeren van het bruggetje werd de Nijkerker door twee onbekenden staande gehouden. Zij eisten geld en de mobiele telefoon van de Nijkerker onder bedreiging van een pak slaag. Uit angst voor het ten uitvoer leggen van de bedreiging stond het slachtoffer zijn portemonnee met enkele tientallen euro's en zijn telefoon af, waarna de daders wegrenden richting Wittenburg. Volgens het slachtoffer luidden de signalementen van de straatrovers als volgt: 1) man, getint uiterlijk, stevig postuur en ongeveer 1.85 m lang, kort zwart haar en kleine krulletjes. Hij droeg een zwarte jas, heupmodel, en een blauwe spijkerbroek. 2) eveneens een man met getint uiterlijk, zwart steil achterovergekamd haar (Elvis-look) en een snorretje. Ook hij droeg een donkere jas tot op de heupen. Eventuele getuigen die meer informatie hebben over dit voorval zijn welkom bij de politie in Nijkerk. Men kan terecht op het bekende nummer 0900-8844 of op het politiebureau aan de Havenstraat 5 in Nijkerk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, computers weg na insluiping
Publicatiedatum: 07-01-2003

Onbekenden hebben maandag in de middaguren bij een insluiping in een kantoor aan de Lawickse Allee in Wageningen een tweetal computers buit weten te maken. Het kantoor bleek niet te zijn afgesloten. Niemand bleek iets van de diefstal te hebben gezien.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen-Bennekom, aanrijdingen door gladheid Publicatiedatum: 07-01-2003

De combinatie van sneeuw en ijzel heeft maandag zijn tol geëist bij een aantal verkeersongevallen in Wageningen en Bennekom. Bij een van de verkeersongevallen raakte een 27-jarige vrouw uit Veenendaal gewond. Het slachtoffer liep omstreeks zeven uur `s ochtends nekletsel op toen zij, rijdend over het Nieuwe Kanaal in Wageningen, wilde uitwijken voor een tegenligger. Door de gladheid ontstond een aanrijding met een 39-jarige automobilst uit Wehl. Omstreeks half negen in de ochtend reed een 42-jarige automobilist uit Renkum op de Krommesteeg in Bennekom tegen een boom. De Renkummer raakte in een bocht in de slip met een aanrijding tot gevolg. De Renkummer bleef ongedeerd. Even later, rond de klok van negenen, geraakte een 52-jarige Amerikaan op de Vier-Morgenweg in Bennekom door de gladheid met zijn auto in een sloot. Behalve schade aan zijn auto bleef ook hij ongedeerd. Op de Tarthorst in Wageningen raakten rond het middaguur twee auto's flink beschadigd toen zij tussen de Churchillweg en de Kennedyweg in een bocht op elkaar botsten door de gladheid. Omstreeks half een slipte een 60-jarige vrouw met haar auto tegen een geparkeerde auto op de Gruttoweide in Wageningen. Op het Sparrenbos in Wageningen reed maandagavond rond acht uur een 45-jarige automobilist uit Lathum tegen een lantaarnpaal bij het nemen van een bocht. Ook hier was gladheid de oorzaak van de aanrijding. Rond negen uur 's avonds deed zich nog een aanrijding voor op de Krommesteeg in Bennekom als gevolg van ijzel op het wegdek. Een 40-jarige Bennekommer kwam bij het nemen van een bocht in een slip terecht en botste tegen een boom.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, schuurbrand
Publicatiedatum: 07-01-2003

In een schuur achter een woning aan de Groenhof in Ede heeft maandagnacht een brandje gewoed. De 36-jarige bewoonster zag omstreeks drie uur 's nachts een rode gloed uit de schuur achter haar woning komen en belde de politie. De agenten zagen dat er brand was in de schuur en sloten in afwachting op de komst van de brandweer de deur, waardoor de brand al grotendeels doofde. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk en wordt door de politie nader onderzocht. Diverse in de schuur gestalde goederen liepen brandschade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606