Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 7 januari 2003

* AUTOGORDEL- EN SNELHEIDSCONTROLE
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield maandagmiddag op de Heer Bokelweg en de Noordsingel autogordelcontroles. 's Avonds werden op de Maasboulevard en Laan van Zuid snelheidscontroles gehouden. Tussen twee uur en half vijf 's middags werden op de Heer Bokelweg en de Noordsingel 38 processen verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel. Eén motorbestuurder ging op de bon voor het niet dragen van de helmband.

Tussen half acht en en tien uur 's avonds hielden politiemensen op de Maasboulevard een snelheidscontrole. Van de in totaal 1366 passerende automobilisten gingen 64 op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur in plaats van de toegestane maximum snelheid van '50'. Op de Laan van Zuid werden aan 33 van de in totaal 690 passerende autobestuurders processen verbaal uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur in plaats van '50'.


* ZESTIEN VERDACHTEN EN TWEE GELADEN VUURWAPENS BIJ ACTIE PREVENTIEF

FOUILLEREN TARWEWIJK
De politie van het district Zuid heeft maandagmiddag en -avond voor de tiende keer in de Tarwewijk preventief gefouilleerd. De actie werd gehouden in het kader van de bestrijding van het wapenbezit, één van de beleidsprioriteiten van de politie Rotterdam - Rijnmond en uitgevoerd door 39 politiemensen.

In totaal werden 1008 mensen op straat gefouilleerd, waarvan 25 in een horecagelegenheid. Tevens werden de inzittenden van 64 auto's aan een controle onderworpen. Zestien mensen werden gearresteerd, waarvan er twee in verzekering zijn gesteld.

In een horecagelegenheid aan de Mijnsherenlaan werden twee geladen vuurwapens gevonden. Een 54-jarige man uit Kaatsheuvel en een 31-jarige man uit Dordrecht zijn daarvoor aangehouden in het kader van de Vuurwapenwet. Bij een zoeking in de woning van de 31-jarige verdachte in Dordrecht werden 30 patronen en enkele grammen hard drugs gevonden. Hij wordt voorgeleid aan de Officier van Justitie.

Bij de andere verdachten werden elf steekwapens, een busje CS-gas en een bus pepperspray in beslag genomen. Zij kregen door een aanwezige politiesecretaris boetes tot 200 euro opgelegd.