Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 7 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: politie houdt inbreker aan
De politie heeft maandagnacht op de Korreweg een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De Stadjer werd door politieagenten in een ketelruimte, behorende bij de kerk, aangetroffen. De inbreker had een ruit van deze ruimte geforceerd, waarna hij naar binnen kon klimmen. Ook een schuurtje bleek te zijn opengebroken. De verdachte is ingesloten. Bij hem werden enkele inbrekerswerktuigen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. De ruit is door een timmerbedrijf afgedicht. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte.

Groningen: Stadjer aangehouden voor diefstal
In een woning op de Jensemaheerd heeft de politie maandagnacht een 41-jarige man uit Haren aangehouden voor diefstal met valse sleutel. De Harenaar zou sleutels van (gok)automaten hebben weggenomen, welke eigendom zijn van een bedrijf aan de Osloweg. Met behulp van deze valse sleutels heeft de man vermoedelijk meerdere keren gokautomaten voor eigen gebruik geleegd. De man kon worden aangehouden nadat de verdachte maandagavond in een horecagelegenheid aan de Grote Markt met deze valse sleutels geld uit automaten had weggenomen. Bij de aanhouding van de verdachte troffen de agenten een mes aan. De Harenaar is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De schade voor het bedrijf in (gok)automaten is nog onbekend.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
De politie heeft maandagavond in de Wilgenlaan een 30-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor bedreiging en vernieling. De dakloze had eerder op de avond in de Nieuwe Ebbingestraat een personeelslid in een winkel met woorden bedreigd en had hij daarnaast een telefoon vernield door deze naar het personeel te gooien. De aanleiding tot het gebeuren ligt in de relatiesfeer. De verdachte bekende beide feiten en is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist na korte achtervolging aangehouden De politie heeft maandagochtend na een korte achtervolging op de Borgwal een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor het plegen van diverse verkeersovertredingen, verzet en het niet voldoen aan een bevel van de politie. Politieagenten zagen dat de man geen gordel droeg en daarnaast niet handsfree belde. Vervolgens negeerde de Stadjer een stopteken van de politie. Op de Borgwal verloor de bestuurder de controle over zijn voertuig door in een bocht rechtdoor te rijden. De automobilist werd vervolgens aangehouden, maar verzette de man zich hierbij hevig. De Stadjer kon worden overmeesterd. Op het politiebureau bleek dat de man had gereden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op. De auto van de man werd in beslag genomen.

Stadskanaal: man verzet zich tegen alcoholcontrole Agenten zagen zondagnacht een personenauto rijden op de Atlantislaan in Stadskanaal en gaven de 45-jarige automobilist een stopteken voor een alcoholcontrole. De man negeerde het stopsein en reed met hoge snelheid door de bebouwde kom. Op de Stuurboord stopte de achtervolging en werd de man gevraagd mee te werken aan de blaastest. Dat wilde hij niet waarop gevorderd werd mee te werken. De Stadskanaalster begon zich te verzetten en sloot het autoportier weer en dreigde met gevaar voor de agenten weg te rijden. Een ruitje werd ingeslagen en met behulp van pepperspray kon hij worden overmeesterd. Op het bureau blies de man een promillage van 1.7. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal voor verzet en het niet voldoen aan de vordering.

Hoogezand: auto tegen boom
Op de Kielsterachterweg bij Hoogezand dacht een 23-jarige automobilist uit Eexterveen zondagmiddag dat hij in de berm terechtkwam en gaf een forse stuurcorrectie. Hij verloor de macht over het stuur en raakte aan de andere kant van de weg een boom. De bestuurder had geen klachten maar een 22-jarige inzittende vrouw werd met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De auto is total loss afgevoerd.

Hoogezand: aanrijding met autobus
Een 50-jarige autobuschauffeur zag zondagmiddag op de kruising van de Burg. Van Roijenstraat en de Gorechtlaan een van rechts komende 40-jarige automobilist over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De automobilist en zijn 6-jarige inzittende zoontje raakten gewond aan hoofd en arm en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De autobus werd ter plaatse door een monteur gerepareerd en de andere wagen werd afgevoerd. Het wegdek werd door de brandweer schoongespoten.

Hoogezand: dronken rijder in de sloot beland
Op een ventweg van de Kielsterachterweg bij Hoogezand belandde zondagavond een 47-jarige automobilist uit Sappemeer in de sloot. De man liep een hoofdwond op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Na te zijn opgelapt moest de man, die zich zeer recalcitrant opstelde en op een gegeven moment geboeid werd, op het bureau blazen. Daar scoorde hij een promillage van maar liefst 2.7. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winschoten / Ter Apel: ongevallen door gladheid Een 54-jarige fietsster uit Winschoten ging zondagochtend op de Nassaustraat vanwege het bevroren oppervlak op het fietspad onderuit. De vrouw is met vermoedelijk een beenfractuur naar het ziekenhuis gebracht. In Ter Apel reed dezelfde ochtend een 36-jarige automobiliste uit Onstwedde over de AG Wildervanckweg toen zij op het viaduct door de plaatselijke gladheid de macht over het stuur kwijt raakte. De auto botste tegen een geluidswal, kantelde en kwam op de kop terecht. Zij stapte direct uit de wagen en dat was erg verstandig want van de andere kant kon een 23-jarige automobilist uit Valthermond tegen de op de kop liggende auto aan. Beide wagen werden totaal vernield. Voor controle werd de vrouw naar het ziekenhuis gebracht. De voertuigen werden weggetakeld.

Stedum: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Eemshavenweg zondagmiddag reden 5 bestuurders van de 150 gecontroleerde autos sneller dan 130 km per uur terwijl het maximum ligt op 100 km per uur. De automobilisten werden staande gehouden om een bekeuring in ontvangst te nemen. Een 23-jarige Groninger reed het snelste met 138 km per uur.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)