Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio, 7-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie

Aanhouding na verlaten plaats ongeval
ALMERE Na de melding van een ongeval is een 22-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man was volgens een getuige met zijn auto van de Hogering geraakt, enkele malen over de kop geslagen en vervolgens onderaan het talud terecht gekomen. De bestuurder was vervolgens uit de auto gekomen en weggelopen. Even later kon zijn huisadres in Almere worden getraceerd, waarna hem werd verzocht zich aan het bureau te melden. Daar bleek dat hij onder invloed verkeerde; zijn promillage was 1.1 promille. Hij bekende dat hij had gedronken voordat hij was gaan rijden en dat hij tijdens het rijden probeerde te bellen, waarbij hij in de berm raakte en de macht over het stuur verloor. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces verbaal wordt opgemaakt voor rijden onder invloed, bellen tijdens het rijden en het verlaten van de plaats van de aanrijding.

Verkeerscontrole Dronten
DRONTEN In de gemeente Dronten is maandag tussen 08.30 en 17.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op verschillende plaatsen. Zowel in Swifterbant als in Biddinghuizen en Dronten werd gecontroleerd op technische eisen, benodigde papieren, gordelgebruik en ruitenwisser(vloeistof). Bromfietsen werden bovendien gecontroleerd op constructiesnelheid en helmgebruik. In totaal zijn 115 voertuigen gecontroleerd. Zeven mensen hadden hun rijbewijs niet bij zich, en moeten dit de eerstvolgende keer aan het bureau laten zien. 49 bestuurders kregen een proces verbaal.

Ramkraak drogisterij
DRONTEN Een drogisterij aan De Rede is dinsdagochtend het slachtoffer geworden van een ramkraak. De ruit van de winkel werd ingeslagen, evenals de toegangsdeur. Bij de inbraak werden een aantal flessen parfum meegenomen, waarna de daders het pand weer verlieten. Bij de ramkraak zijn vermoedelijk vier daders betrokken geweest. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding met letsel
LELYSTAD Bij een aanrijding op de A6 tussen Lelystad en Almere (ter hoogte van Hajee) zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. Vermoedelijk reed een 59-jarige automobiliste uit Eemnes door nog onbekende oorzaak achterop de auto van een 21-jarige man uit Amsterdam, die daarna met zijn voertuig een halve slag draaide en tegen een wegwijsbord tot stilstand kwam. Daarbij raakte zijn inzittende, een 20-jarige vrouw uit Almere, gewond. De auto van de 59-jarige sloeg over de kop en kwam in de middenberm terecht. Zij moest uit de auto worden bevrijd door de brandweer. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het Flevoziekenhuis gebracht. De rijbaan van de A6 van Lelystad naar Almere is van 20.30 tot 21.30 uur afgesloten geweest.

DRONTEN Op de Biddingringweg is maandagmorgen een 16-jarige fietser uit Dronten gewond geraakt na een aanrijding met een 33-jarige automobilist uit Lelystad. De jongen reed op het fietspad langs de Biddingringweg en wilde de kruising Bij de Wissel oversteken richting Dronten. Daarbij zag hij vermoedelijk de automobilist over het hoofd. Wegens het hersenletsel van het slachtoffer kwam een traumahelicopter ter plaatse, waarna de jongen per GGD-ambulance vervoerd is naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De kruising is vanaf de kruising Hanze/Biddingringweg tot en met de Wissel vanaf de rotonde en de Biddingringweg nabij de Haringweg afgezet geweest van 08.45 tot en met 11.00 uur voor alle verkeer.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 23-jarige automobilist uit Lelystad is maandagnacht aangehouden op de Larserdreef wegens rijden onder invloed. Hij was ter controle stilgezet bij een tankstation en had een promillage van 0.95. Omdat hij twee maanden geleden ook reed onder invloed, wordt een proces verbaal opgemaakt. Hij krijgt een dagvaarding.

LELYSTAD Omdat de verlichting van een 45-jarige automobilist uit Lelystad niet in orde was, is hij maandagnacht aangehouden op de Oostzeestraat. De man reed met een kapotte koplamp en voerde mistverlichting met de andere koplamp. Bij de controle bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij had een promillage van 0.9. Hij kreeg een rijverbod van drie uren en een boete.

ALMERE Wegens zijn slingerend rijgedrag is een 44-jarige automobilist uit Almere maandagavond aangehouden op de Evenaar. Na aanhouding is de man meegenomen naar het bureau, waar hij een promillage had van 1.1 promille. Hij kreeg een rijverbod van vier uren. Proces verbaal wordt opgemaakt.