Ingezonden persbericht

Persbericht

7 januari 2003

Technologie duo introduceert SMS-educatie voor scholen en universiteiten

~ lastige mobiele telefoon wordt nuttige informatiebron in het onderwijs~

Dankzij een nieuwe draadloze oplossing kunnen scholen en universiteiten hun leerlingen per SMS op de hoogte houden van alles wat ze als student aan het opleidingsinstituut moeten weten; van tentamenresultaten tot roosterwijzigingen.

Fenestrae, de wereldwijde aanbieder van mobiele en multimedia-softwareoplossingen, heeft samen met Fujitsu-Siemens Computers een nieuwe draadloze oplossing ontwikkeld, specifiek gericht op universiteiten, hogescholen en andere opleidingsinstituten in Europa.

De technologie stelt scholen in staat hun studenten op een interactieve manier individueel te informeren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld via tekstberichten roosterwijzigingen doorgeven, melden wanneer bibliotheekboeken te laat zijn ingeleverd en zelfs examenuitslagen bekend maken.

Centrale onderdelen binnen de draadloze informatiedienst voor het onderwijs zijn de Fujitsu Siemens lichtgewicht 'PocketLOOX' PDA en Fenestrae Enterprise Mobility Server (EMS). Met Fenstrae s mobiele software is het mogelijk om met ieder mobiel apparaat toegang te krijgen tot iedere applicatie. De oplossing loopt over het snelle GPRS-netwerk van O2, dat in bijna heel Europa dekking biedt.

"Vanwege de verscherpte regels van het Rijk met betrekking tot bekostiging, is er steeds meer concurrentie tussen universiteiten om studenten te werven en vooral te behouden," zei Nick Horslen, vice-president of marketing bij Fenestrae. "Zij moeten hun studenten dus steeds meer behandelen als klanten. Met een service als deze kan een universiteit zich onderscheiden van concurrenten. Echter, tot op de dag van vandaag zijn universiteiten en scholen geneigd het gebruik van mobiele telefoons op de campus als irritant te ervaren, zonder zich bewust te zijn van de kansen die het medium hen kan bieden. Dat is jammer, want mobiel dataverkeer en SMS in het bijzonder bieden de oplossing voor veel van hun dagelijkse communicatieproblemen."

"We hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar het mogelijke belang van deze technologie. De eerste resultaten laten zien dat voornamelijk bij universiteiten vraag is naar een dergelijke oplossing. Maar ook voor hoge- en middelbare scholen kan het een prima technologie zijn om de organisatie van hun onderwijsaanbod beter af te stemmen op de behoeften van scholieren," zei Jaco Smit, Marketing Manager Fujitsu Siemens Computers.

(346 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Fenestrae
Fenestrae is opgericht in 1990. Het bedrijf levert enterprise-class softwareoplossingen voor de mobiele en draadloze wereld. Fenestrae s oplossingen bieden werknemers de vrijheid om vanaf iedere locatie toegang te kunnen verkrijgen tot belangrijke bedrijfsinformatie en deze te kunnen beheren - wanneer en waar ze maar willen en met welk apparaat dan ook. Hierdoor zijn Fenestrae s oplossingen grensoverschrijdend op het gebied van tijd, media en zakelijke applicaties.

Met Fenestrae's bewezen mobiele oplossingen kunnen klanten op een veilige manier hun mobiele apparatuur integreren met bedrijfsapplicaties en e-business oplossingen. Wereldwijd mag het bedrijf meer dan 8.000 bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Fenestrae is ook een toonaangevende aanbieder van fax server software en software voor integrated messaging.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Den Haag met kantoren in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Spanje en Hong Kong. De belangrijkste producten van het bedrijf, Fenestrae Enterprise Mobility Server (EMS) en Fenestrae Faxination, worden verkocht via een internationaal partnernetwerk dat meer dan 60 landen beslaat. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan http://www.fenestrae.com.

Over Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een van de grootste computerbedrijven van Europa. Het bedrijf opereert op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en telt zowel grote tot kleine zakelijke klanten als consumenten onder zijn afnemers. Het productaanbod omvat hoogwaardige computertechnologie en innovatieve oplossingen voor de IT-infrastructuur. Als onderdeel van een wereldwijd samenwerkingsverband profiteert Fujitsu Siemens Computers van de sterke punten en het innovatievermogen van de moederbedrijven Fujitsu en Siemens.

"Powering the Information Age" is de missie van het bedrijf. Fujitsu Siemens Computers biedt mensen de mogelijkheid vrij te beschikken over informatie en services, waar en wanneer zij maar willen, door het aanbieden van toonaangevende producten, diensten en oplossingen. Zo kunnen mensen succesvol zijn in de huidige kennismaatschappij. Het strategisch beleid is gericht op mobiliteit en bedrijfskritisch computergebruik als de belangrijkste aanjagers van het informatietijdperk in de 21ste eeuw.

Het bedrijf kan alles leveren wat een onderneming nodig heeft, van eersteklas Intel- en Unix-servers tot mainframes en enterprise storage solutions. Daarnaast is Fujitsu een van de grootste aanbieders van notebooks, PDA's, workstations en PC's voor zakelijke klanten, en de grootste leverancier van computers voor thuisgebruik in Europa.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Marieke van Zuien bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: yvonnev@lewispr.com/mariekev@lewispr.com
Website: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Fenestrae, kunt u contact opnemen met Kristen Miller Tel: +31 (0)70 30 15 100
E-mail: kristenm@fenestrae.com
Website: http://www.fenestrae.com

Voor meer informatie over Fujitsu-Siemens Computers, kunt u contact opnemen met Jaco Smit Tel: +31 (0)346 598953
Email:Jaco.smit@fujitsu-siemens.com
Website: http://www.fujitsu-siemens.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com