Politie Amsterdam-Amstelland

Gewonde schietpartij
7-1-2003. Gisteravond even voor tien uur raakte een 38-jarige man gewond bij een schietpartij op Frissenstein. Agenten vonden het slachtoffer uiteindelijk bij de flat Daalwijk. Hij werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij werd opgenomen. Wat zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Getuigen hebben meerdere schoten gehoord. Er zijn vermoedelijk meerdere verdachten bij dit incident betrokken. Van hen ontbreekt echter nog ieder spoor. Beveiligingsman mishandeld
7-1-2003. De politie hield maandagavond rond zes uur een 22-jarige man aan die een beveiligingsmedewerker van een warenhuis in de Kalverstraat had mishandeld. Het slachtoffer liep licht letsel op aan het gezicht. De verdachte lag te slapen in het restaurantgedeelte van het warenhuis. De beveiligingsbeambte maakte de man wakker en vroeg hem elders een slaapplaats te zoeken. Hij sommeerde de man meerdere keren de winkel te verlaten. Deze weigerde echter en sloeg vervolgens de beveiligingbeambte met een vuist in het gezicht. Het slachtoffer riep meteen om hulp en samen met ter plaatse gekomen personeelsleden kon de verdachte worden overmeesterd. Hij werd vervolgens overgedragen aan de politie.


---

Zwaargewonde bij steekpartij
7-1-2003. Gisteravond even na elf uur raakte een 33-jarige Amsterdammer zwaargewond bij een steekpartij in een horecagelegenheid aan de 2e Jacob van Campenstraat. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen maar verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Een 48-jarige man werd later in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht het feit te hebben gepleegd en is ingesloten. Problemen in de relationele sfeer hebben waarschijnlijk geleid tot de vechtpartij.


---

Verkeer
7-1-2003. Gisteren werden in Amsterdam diverse verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 60 mensen bekeurd voor verschillende verkeersovertredingen.

Europaboulevard
Maandagmiddag tussen 12.30 uur en 14.30 uur hield de verkeerspolitie een gordelcontrole op de Europaboulevard ter hoogte van het Amstelpark. Bij deze controle kregen 29 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel.

Sportlaan
Zeven automobilisten werden gistermiddag tussen één en drie op de Sportlaan bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten sneldheid bedroeg 82 kilometer per uur, terwijl 50 is toegestaan.

Burgemeester v/d Pollstraat
Bij een verkeerscontrole, maandag tussen 12.45 uur en 13.45 uur, op de Burgemeester vd Pollstraat kregen 10 bestuurders een proces verbaal voor het niet dragen van een autogordel.

Burgemeester Eliasstraat
Maandagochtend werden 14 fietsers bij een fietsverlichtingscontrole op de kruising Burgemeester Eliasstraat en de Burgemeester de Vlugtlaan op de bon geslingerd.

---

Ongevallen door gladheid
7-1-2003. De gladheid heeft geleid tot een aantal ongelukken.

Ernest Staesstraat
Door sneeuw en ijzel gleed gisterochtend een 77-jarige vrouw op de Ernest Staesstraat uit toen zij uit haar auto stapte. Zij liep hierdoor heupletsel op. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd.

Troelstralaan
Op de Troelstralaan kwam, tengevolge van gladheid, een 82-jarige voetganger ten val. Hij werd met een vermoedelijk gebroken been/heup naar een ziekenhuis overgebracht.

Socratesstraat
Een 76-jarige fietser gleed op de Socratesstraat uit met zijn fiets en brak zijn enkel. De GG en GD kwam ter plaatse. Hij werd voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.
Doden bij overval hotel
7-1-2003. Maandag heeft Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de geweldadige overval maandag 30 december op een hotel aan de Leidsekade waarbij twee slachtoffers vielen.
Lees hier meer.

Ronald Hildenberg vermist
24-12-2002. Sinds 13 december wordt de 40-jarige Ronald Hildenberg vermist. De man behoort medicijnen te gebruiken, anders raakt hij mogelijk verward en agressief.

Hildenberg is op vrijdagavond 13 december 2002 omstreeks elf uur vanaf zijn verblijfadres aan de Vrolikstraat, in de richting gelopen van een woning aan de Pieter Nieuwlandstraat. Hildenberg is daar echter nooit aangekomen. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van hem. Voor een uitgebreid signalement en een foto, klik hier. 6-1-2003. Gisteravond rond negen uur vond een poging tot oplichting Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---