Gemeente Stede Broec

7-1-2003
NIEUWE FOLDERS

Informatie over erfrecht, sport voor gehandicapten, cursussen en verbouwen

Op het gemeentehuis ligt een aantal nieuwe folders voor u klaar.

Het nieuwe erfrecht
U weet waarschijnlijk dat het erfrecht veranderd is. In de folder âVoor het leven geregeldâ staat wat iedereen daarover zou moeten weten.

Aangepast sporten
In het boekje Wegwijzer Aangepast Sporten vindt u een overzicht van mogelijkheden voor mensen met een handicap. Het gaat zowel om verstandelijke als lichamelijke beperkingen; ook voor mensen met beperkingen op het gebied van zien en horen en voor chronisch zieken zijn er sportieve activiteiten.

De Blauwe Schuit
Bij De Blauwe Schuit, centrum voor kunstzinnige vorming in Hoorn, beginnen deze maand allerlei nieuwe cursussen. Een greep uit het aanbod: toneel, fotografie, keramiek, tekenen en schilderen, beeldhouwen, dansen, computer. Er zijn groepen voor kinderen, jongeren en volwassenen. U vindt alle informatie In het boekje Jaarprogramma De Blauwe Schuit en op de website www.blauweschuit.nl.

Ruimtelijke ordening
Het ministerie van VROM heeft een boekje uitgegeven over de Wet ruimtelijke ordening. Belangstelling voor plannen en procedures die daarmee te maken hebben? U vindt de antwoorden op uw vragen in deze folder.

Spelregels (ver)bouwen
Nog een uitgave van VROM: Spelregels voor bouwen en verbouwen. Met ingang van dit jaar is de Woningwet veranderd. In dit boekje leest u alles over vergunningen en procedures. Een aanrader voor iedereen die plannen heeft om te gaan bouwen of verbouwen.

50+gids
Er is nog een stapeltje over van de dozen vol die we hadden: de 50+gids. Een tijdschrift waarin, onder het motto âGoed voorbereid, goed geïnformeerdâ een schat aan informatie te vinden is over allerlei onderwerpen die belangrijk zijn voor vijftig-plussers. De onderwerpen die aan de orde komen: recreatie, werk, financiën, erfrecht, wonen, voeding en nog veel meer.

Al deze uitgaven zijn âuiteraard gratis- verkrijgbaar op het gemeentehuis. Ze staan in de foldermolen in de hal, behalve de 50+gids; die ligt op de balie voor u klaar.