AutoRai

7-1-2003

AutoRAI 2003: Suzuki geeft volgas Suzuki pookt het vuur op. De ontwikkelingsafdeling draait op volle toeren. Van 2003 tot en met 2007 komen er jaarlijks nieuwe modellen uit. Voor 2003 zijn dat dieselversies van bijna alle modellen. Ook gezien de verkopen gaat het Suzuki voor de wind. Afgelopen jaar is Suzuki doorgedrongen tot de toptien van de Nederlandse markt. Daarnaast is Suzuki marktleider gebleven in het segment van de vierwielaangedreven autos.

De stand van Suzuki, centraal in de Europahal van de AutoRAI, staat vol nieuws. Zo toont Suzuki een blik in de toekomst met het studiemodel CONCEPT-S. Ook heeft Suzuki twee primeurs en wel in de vorm van de Grand Vitara drie- én vijfdeurs met de nieuwste common-raildieselmotor met 4 kleppen per cilinder. Op de RAI is tevens de rally-Ignis te zien waarmee Suzuki deelneemt aan de Junior World Rally Championship. Bovendien showt Suzuki alle modellen in een nieuwe, sportieve uitvoering, genaamd S-Limited.

Fantastisch jaar
Suzuki heeft een fantastisch jaar achter de rug. Het merk is doorgedrongen tot de toptien van de Nederlandse automarkt. Dankzij een geweldig verkoop-resultaat heeft Suzuki het jaar 2002 afgesloten met een notering op de achtste plaats. In twaalf maanden tijd zijn in Nederland ruim 21.000 Suzukis geregistreerd. Een record voor Nederland. Het succes is te danken aan de goede verkopen van met name de nieuwe Alto, de Wagon R+, de Swift Eco en de Liana.

Het begint een traditie te worden. Uit een test van de Consumentenbond in 2002 bleek wederom dat ondertussen flink wat modellen van Suzuki in hun segment de laagste gebruikskosten hebben. Dit is absoluut een kroon op het werk. De overwinning kreeg voor Suzuki extra glans, want zowel de Alto, de Wagon R+ als de Swift zijn in hun klasse de voordeligste in gebruik. Uit dit onafhankelijke onderzoek blijkt eens te meer dat Suzuki bovenaan staat als het gaat om betaalbaar en zuinig autorijden.

Marktleider 4x4
In het 4x4-segment gaat Suzuki in Nederland nog altijd fier aan de leiding. Hoe kan dat ook anders. Er is een breed aanbod van aantrekkelijke modellen. Suzuki levert in dit segment cabrio-uitvoeringen van de Grand Vitara driedeurs en van de razend populaire Jimny. Die laatste is op de RAI overigens te zien met een nieuw opvouwbaar cabriodak. Het zijn de autos van deze tijd. Steeds meer mensen zijn namelijk op zoek naar veel plezier leverende 4WD-autos. Vierwielaangedreven Suzukis behoren tot de meest aantrekkelijk geprijsde autos in hun segment.

Diesel in de hoofdrol
Het jaar 2003 staat voor Suzuki in het teken van dieselmotoren. Dit jaar worden alle modellen, met uitzondering van de Alto, voorzien van een dieselmotor. De eerste daarvan prijkt als primeur op de AutoRAI. Het is een common-raildieselmotor met 16 kleppen en met een inhoud van 2 liter, die debuteert in de drie- en vijfdeurs Grand Vitara.