AutoRai

7-1-2003

TVR terug op de AutoRAI
Met de komst naar de AutoRAI doet TVR de aftrap voor een rentree op het Europese vasteland. Op de stand prijkt de Tuscan die zonder meer veel autosportliefhebbers zal aanspreken. Net als de vele voorgaande modellen van TVR dat sinds 1947 hebben gedaan. Autosporttraditie is weer terug in Europa.
In de jaren 90 maakte TVR in Nederland furore met sportieve modellen als de Griffith en de Chimaera. Eind jaren 90 besloot TVR zich louter op de thuismarkt te concentreren. Het voldoen aan strengere emissie-eisen op het Europese vasteland zou forse investeringen vergen. Daarbij kwam dat de vraag in eigen land hoog genoeg was om de volledige productie op de thuismarkt af te zetten.

Inmiddels zijn bergen werk verzet. TVR treft voorbereidingen voor een terugkeer op het Europese vasteland. De productie is gestroomlijnd dankzij het gebruik van de modernste technologie voor het vormgeven en ontwikkelen van nieuwe modellen. Handwerk vormt nog steeds het visitekaartje van TVR, maar door tal van slimme oplossingen is de efficiency verhoogd.

Na een aantal jaren afwezig te zijn geweest staat TVR nu weer met een stand op de AutoRAI, namelijk in de Europahal. Publiekstrekker op deze stand is de nieuwe, supersportieve TVR Tuscan. In de bijzonder strak gelijnde carrosserie komen de kenmerken van dit Britse merk tot in de finesses naar voren. Voor de aandrijving zorgt de jongste uitgave van de beproefde Speed Six zescilinder inlijnmotor.