AutoRai

7-1-2003

Alfa Romeo ook op het water succesvol Het zeiljacht Alfa Romeo heeft met overmacht de beroemde Rolex Sydney to Hobart zeilrace gewonnen. Deze wedstrijd van de Australische hoofdstad naar het eiland Tasmanië, ten zuiden van Australië, is een van de belangrijkste oceaan-zeilraces ter wereld en staat bekend als zwaar en gevaarlijk.
De Alfa Romeo kwam na iets meer dan twee dagen als overtuigende winnaar over de streep.

De Alfa Romeo is het zeiljacht van de in Sydney wonende Nieuw-Zeelander Neville Crichton, een bekende zeiler. Twee jaar geleden moest hij in deze race opgeven na problemen met zijn boot door de zware weersomstandigheden. Daarop besloot Crichton een nieuw jacht te laten bouwen, één van absolute topklasse. Het nieuwe schip is ontworpen door en gebouwd door de beste vakmensen ter wereld. De Alfa Romeo werd pas vier maanden geleden te water gelaten en heeft sindsdien al aan diverse wedstrijden deelgenomen, die zij allemaal won!

Record
De start van de 630 zeemijlen (zon 1.200 km) lange Rolex Sydney to Hobart race vond plaats op Tweede Kerstdag, in Australië Boxing Day genoemd. De Alfa Romeo nam onmiddellijk de leiding en stond die geen moment meer af. Na twee dagen, vier uur, 58 minuten en 52 seconden bereikte het fraaie jacht Hobart. De voorsprong op de nummers twee en drie bedroeg bijna drie uur. Deze winnende tijd gaat de boeken in als de tweede tijd ooit in de 58-jarige geschiedenis van de Sydney to Hobart zeilrace.

Populair
De zeilsport is enorm populair in Australië en Nieuw-Zeeland. De Sydney to Hobart is een van de belangrijkste klassiekers, die door miljoenen mensen gevolgd wordt. De Alfa Romeo is het grootste maxi-jacht dat de race ooit gewonnen heeft. Ze wordt algemeen beschouwd als een schitterend en modern jacht dat de komende jaren kan heersen in alle belangrijke zeilwedstrijden in haar klasse. Het in Nieuw-Zeeland geregistreerde schip zal tijdens wedstrijden ook Europa aandoen. Meer informatie over het schip Alfa Romeo is te vinden op www.alfaromeo.com.au.