Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 10.50 u) Dinsdag, 7 januari 2003

District Heerlen en Kerkrade

Heerlen; vals geld
Personeel van een winkel aan de Van der Maesenstraat in Heerlen betrapte afgelopen maandagnamiddag een 25-jarige man uit Heerlen toen die daar met een vals bankbiljet van vijftig Euro probeerde te betalen. Het personeel ontdekte echter dat het bankbiljet vals was en waarschuwde de politie. Die heeft de verdachte op verdenking van uitgeven van vals geld aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het betreffende bankbiljet werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in. Overigens bleek bij nader onderzoek in het politiebureau dat de verdachte gesignaleerd stond voor nog openstaande boetes van totaal bijna duizend Euro. Als de verdachte de boetes niet meteen kan of wil betalen, blijft hij, in afwachting van het ondergaan van de vervangende hechtenis van totaal zon 30 dagen, ingesloten.

Heerlen; verdovende middelen
De politie die afgelopen maandagmiddag op de Van der Maesenstraat in Heerlen tussen een tweetal personen een drugsdeal vermoedde, greep in en hield beide verdachten, twee Rotterdammers (18 / 21) voor nader onderzoek aan. Een van hen, de 18-jarige Rotterdammer bleek bij nader onderzoek ruim 8 gram verdovende middelen (heroine, cocaine en amfetamine) bij zich te hebben. Die werden in beslag genomen. De ander, de 21-jarige Rotterdammer uitte allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten. Beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De 18-jarige verdachte bekende de handel in verdovende middelen terzake waarvan de politie proces-verbaal tegen hem opmaakt. Tegen de 21-jarige verdachte maakt de politie proces-verbaal wegens belediging.

Hoensbroek; hond in kofferbak
Buurtbewoners waarschuwden afgelopen maandagavond de politie dat in de Hoensbroekse wijk Mariarade al enige tijd een hond in de afgesloten kofferbak zat van een aldaar geparkeerde auto. De politie die ter plaatse ging constateerde op deze koude en vries-avond inderdaad het geblaf van een in de kofferbak van een geheel afgesloten auto, opgesloten hond. Het lukte niet in contact te komen met de eigenaar van de auto, waarop de politie uiteindelijk door vernieling van een autoruit de hond uit zijn benarde positie bevrijdde. Ondertussen was de Hoensbroekse auto-eigenaar gearriveerd en de politie zegde hem een proces-verbaal aan terzake verdenking van overtreding van de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren (dierenkwelling).

Kerkrade; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Roda JC Ring in Kerkrade betrapte gisteren twee personen bij winkeldiefstal. Maandagmiddag werd een 41-jarige man uit Heerlen betrapt bij diefstal van gereedschap ter waarde van totaal zon 65,-- Euro. Daarvoor bekeurde de politie de verdachte met een boete van Euro 190,--. Hij heeft de bekeuring meteen betaald. Maandagavond betrapte het winkelpersoneel een 38-jarige Heerlenaar bij diefstal van gereedschap ter waarde ruim vijftien Euro. De politie bekeurde de verdachte met een boete van 115 Euro.