NEDERLANDSCH OCTROOIBUREAU

Uitbreiding Maatschap Nederlandsch Octrooibureau

Op 1 januari 2003 zijn de heren dr. D.S.M. Bot en dr. B.W. Swinkels toegetreden tot de maatschap Nederlandsch Octrooibureau.

Het Nederlandsch Octrooibureau, opgericht in 1888, is met 130 medewerkers een van de grotere adviesbureaus op het gebied van de intellectuele eigendom in Nederland en heeft kantoren in Den Haag en Wageningen.

David Bot (1962) studeerde chemie aan de Universiteit van Utrecht. In 1985 begon hij zijn carrière als octrooigemachtigde in opleiding bij Unilever om vervolgens in 1990 een managementfunctie te aanvaarden binnen het Unilever Research Laboratorium (Vlaardingen). In de periode 1995-2001 was hij werkzaam bij Quest International te Naarden. Bij dit bedrijf vervulde hij diverse leidinggevende functies op het gebied van productontwikkeling, marketing en productmanagement. Sinds 2001 is David Bot werkzaam bij het Nederlandsch Octrooibureau en adviseert hij op het gebied van voeding en farmacie.

Bart Swinkels (1960) studeerde chemie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde aan die universiteit op moleculair biologisch onderzoek dat werd uitgevoerd op het Nederlands Kanker Instituut. In 1990 deed hij onderzoek aan de University of California te San Diego. Vanaf 1991 was hij als moleculair bioloog werkzaam bij Gist-Brocades, eerst op de researchafdeling en vanaf 1994 op de octrooiafdeling. Van 1999 tot 2000 was hij hoofd van de octrooiafdeling van het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming. Bart Swinkels is sinds 2000 verbonden aan het Nederlandsch Octrooibureau en adviseert op het gebied van de life sciences en biotechnologie.


---

Noot voor de redactie:
Foto van de heren dr. D.S.M. Bot en dr. B.W. Swinkels kunt u downloaden via www.perssupport.nl