Gemeente Lisse

07-01-2003 Verbod alcoholische drank binnen bebouwde kom Lisse

detail: Verbod alcoholische drank binnen bebouwde kom Lisse Vanaf 15 januari is het verboden om alcohol te nuttigen op de openbare weg binnen en buiten de bebouwde kom van Lisse.

Binnen de bebouwde kom van de gemeente Lisse geldt sinds 1 juli 1997 een alcoholverbod. Dit houdt in dat het in het centrum van Lisse verboden is op de openbare weg alcoholhoudende drank te nuttigen en aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij u te hebben.

Het verbod geldt niet voor een terras dat deel uitmaakt van enig horecabedrijf (dat bedrijfsmatig alcoholhoudende drank voor gebruik ter plaatse mag verstrekken). Aangezien het een verbod voor gebruik op de weg betreft geldt het uiteraard ook niet voor drankgebruik in de horeca- of aanverwante gelegenheid zelf, mits in bezit van de benodigde vergunningen.

Op 17 december jl. hebben burgemeester en wethouders dit besluit ingetrokken en gelijktijdig een nieuw besluit genomen. Dit nieuwe besluit is gelijk aan het hiervoor omschreven besluit, maar uitgebreid met een groot deel van het buitengebied.

Waarom een alcoholverbod in het buitengebied?
Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om op te treden tegen drankmisbruik op plaatsen in het buitengebied, waaronder het sportpark.

Om welk gebied gaat het?
Het alcoholvrije gebied wordt aan de rechterzijde begrensd door de ringvaart en aan de linkerzijde door de Leidsevaart. De ondergrens loopt onder De Engel door en het Reigersbos door. Ook Ter Beek is opgenomen. De bovengrens wordt gevormd door bedrijventerrein Meer en Duin en de Zwarte Laan.

Inzage
Het nieuwe besluit ligt, mét de bijbehorende tekening waarop het gebied is aangegeven waarvoor het besluit geldt, gedurende 3 maanden ter inzage op het gemeentehuis, afdeling Bestuurszaken en Juridische Zaken.