Gemeente Alphen aan den Rijn


Burgemeester Schoof draagt nieuwe ambtsketen bij opening stadhuis

Vrijdag 3 januari heeft burgemeester Schoof tijdens de opening van het Stadhuis de nieuwe ambtsketen in gebruik genomen. De ambtsketen met een moderne uitstraling past in de moderne stijl van het nieuwe Stadhuis. De ambtsketen bestaat uit veertien schakels in zilver. Iedere schakel bestaat uit een gestileerde A van Alphen aan den Rijn met daaronder golven die het symbool zijn voor de Oude Rijn. De hoofdschakel bestaat uit een gestileerd gemeentewapen en is in ajour uitgevoerd. Onder de hoofdschakel is een penning gemonteerd met daarop het gemeentewapen en op de keerzijde het rijkswapen.

Tegelijk met de nieuwe ambtsketen is er ook een zogenaamde "Bodebus" in gebruik genomen. De bodebus wordt door de bode gedragen in het vestzak van de kolbert, waarmee wordt aangetoond dat hij de begeleider is van de burgemeester. De bodebus wordt alleen bij officiële gelegenheden gedragen. De bodebus is een enkele schakel met daarop gemonteerd het gemeentewapen met kroon in kleur uitgevoerd. De ketting met knoopsgatclip is in zilver uitgevoerd.

De bouw van het nieuwe stadhuis is de aanleiding geweest om ook de ambteketen te vernieuwen en de bodebus in ere te herstellen.

Persbericht 1, 3 januari 2003

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 07 januari 2003 laatste wijziging