Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-01-2003
1e persbericht van dinsdag 7 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Overval op horecagelegenheid
Een horecagelegenheid op Winkelcentrum Woensel is dinsdagochtend overvallen. Rond 1.00 uur kwamen twee mannen met bivakmutsen over hun hoofd de zaak binnen. Eén van hen riep dat het een overval was, en eiste geld. De overvaller had een mes in zijn hand waarmee hij de beheerder van de zaak bedreigde. Hij deed een greep in de openstaande kassa, en haalde er een nog onbekend geldbedrag uit. Daarna zijn de twee mannen ervandoor gegaan. Er waren ook nog twee klanten in de zaak. Niemand raakte gewond.

Eindhoven: Man aangehouden voor poging doodslag Een man van 36 zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagmiddag rond 13.00 uur aangehouden omdat hij afgelopen vrijdag een 18-jarige Eindhovenaar met de dood zou hebben bedreigd. Ook zou hij hebben geprobeerd de jongen dood te rijden. Toen het slachtoffer vrijdagmiddag uit een winkel aan het Sint Trudoplein kwam, zag hij de verdachte over zijn fiets gebogen staan. Toen hij daar wat van zei, werd hij door de man met de dood bedreigd. Ongeveer tien minuten later reed een auto op de jongen in toen deze op zijn fiets voor een winkel stond. Hij kon de auto ternauwernood ontwijken door de winkel in te fietsen. De man die maandagmiddag is aangehouden, zit nog vast voor nader onderzoek.

Oirschot: Inbraak in bedrijf
Bij een bedrijf aan de Industrieweg is dinsdagochtend rond 4.30 uur ingebroken. Daarbij werden een dvd-speler en een computerscherm weggehaald. Getuigen hebben de inbraak zien gebeuren. Een ruit van het pand werd ingegooid, waarna één dader door het raam naar binnen is gegaan. Hij is vervolgens met de buit weggereden in een zwarte auto.

Waalre: Jongen op gezicht geslagen
Een jongen van 14 uit Waalre is maandagmiddag rond 14.30 uur mishandeld op de Resedalaan. Toen hij naar huis fietste, reed hij langs een groepje van ongeveer tien jongeren. Eén van hen liep naar de jongen toe, en sloeg hem met een vuist hard tegen zijn gezicht. Volgens het slachtoffer was daarvoor geen aanleiding. Het slachtoffer is na de mishandeling naar huis gegaan. Hij heeft een zwelling op zijn gezicht opgelopen.

Best: Vrouw beroofd van schoudertas
Een vrouw van 35 uit Best is maandagavond rond 21.00 uur beroofd van haar schoudertas. Toen ze op de De Jongestraat liep, werd ze van achteren genaderd door een hardloper. Die trok in het voorbijgaan de tas van haar schouder, waardoor het hengsel scheurde en de vrouw op de grond viel. De trimmer is er met de tas vandoor gegaan. Er zaten onder meer identiteitsbewijzen, een mobiele telefoon, en een portemonnee met een kleine 50 euro in. De dader was ongeveer 1.80 meter lang, zag er jong uit, en droeg donkere kleding en een zwarte muts met een witte band.

Hooge Mierde: Bestelwagen gestolen
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Schoolstraat een bestelwagen weggehaald. De witte Volkswagen LT46A heeft het kenteken 10-VD-TG. Er zit een zwaailicht op het dak, en er staan reclameteksten op de zijkanten van de wagen.