Gemeente Wassenaar


Belasting betalen straks automatisch en in termijnen 07-01-2003

U bent gewend dat u voor iedere gemeentelijke belasting die op u van toepassing is een afzonderlijke aanslag kreeg. Met ingang van 2003 worden echter de aanslagen onroerendezaak-belastingen, baatbelasting, hondenbelasting en de Zalmsnip gecombineerd op één aanslagbiljet; het zogenaamde gecombineerde aanslagbiljet. Op dit aanslagbiljet worden de afzonderlijke, voor u van toepassing zijnde aanslagen gespecificeerd, zodat u weet hoeveel u per belastingsoort betaalt. De gemeente wil u met het in gebruik nemen van het gecombineerde aanslagbiljet een duidelijk overzicht bieden van wat u aan gemeentelijke heffingen in rekening wordt gebracht.

Overigens zullen met ingang van 2003 nog niet alle gemeentelijke heffingen vermeld staan op het gecombineerde aanslagbiljet. Tot 2004 worden namelijk de reinigingsheffing en het rioolrecht nog via het energiebedrijf NUON geheven. Dit zijn ook gemeentelijke heffingen en zij zullen met ingang van 2004 ook worden opgenomen op het gecombineerde aanslagbiljet van de gemeente.

Het gecombineerde aanslagbiljet zal u in principe eind februari worden toegezonden. Vanwege de stijging van de tarieven van de onroerende-zaakbelastingen en de combinatie van meer aanslagen op één biljet, zal het om een behoorlijk bedrag gaan. Met ingang van 2003 is het daarom mogelijk het totaalbedrag, door afgifte van een machtiging tot automatische incasso, in zes maandelijkse termijnen te voldoen. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen, is het ondertekenen en opsturen van de machtigingskaart die u in januari zal worden toegezonden.

Om het bovenstaande heel gericht onder uw aandacht te brengen, heeft de gemeente in december iedere belastingplichtige een brief gestuurd. Begin januari valt een tweede brief op de deurmat waarbij alle belastingplichtigen machtigingskaarten ontvangen. Pas dan hoeft u te beslissen of u door gebruik te maken van automatische incasso wil betalen in zes termijnen.

Alle informatie omtrent de noodzaak tot verhoging van de onroerendezaak-belasting kunt u nalezen in de Begrotingskrant 2003. Deze is gratis af te halen op het gemeentekantoor, Raadhuis de Paauw en de Openbare Bibliotheek.