Ingezonden persbericht


+++ PERSBERICHT +++

Politiek-digitaal.nl bestrijdt waan van de dag

Met o.a. Bram Peper, Robin Linschoten, Eduard Bomhoff en Rob van Gijzel

Na het grote succes tijdens de verkiezingen van 2002 zal de website Politiek-digitaal.nl ook de komende verkiezingen nauwgezet volgen. Hiervoor is het aantal medewerkers uitgebreid met 'politici op afstand', waaronder Robin Linschoten, Eduard Bomhoff, Bram Peper en Rob van Gijzel.

Waan van de dag
Afgelopen weekend bracht Politiek-Digitaal.nl al voorpagina nieuws met een interview met oud-premier Van Agt over het normen- en waardendebat van Jan Peter Balkenende. De reactie van Van Agt was een eerste bijdrage aan 'De Waan van de Dag', een rubriek die (media)hypes en proefballonnen in een meer inhoudelijk perspectief plaatst. Vaste medewerkers aan deze rubriek zijn Robin Linschoten, Eduard Bomhoff, Bram Peper, Rob van Gijzel en columnist Martin Bril.

'Charming or Alarming?'
Politiek-digitaal.nl is de grootste Nederlandse site over politiek en (nieuwe) media. Door nieuws, eigen onderzoek en internetapplicaties verkent het e-zine de manier waarop internet politieke processen kan beïnvloeden. Voorbeelden zijn: een vergelijkende stemwijzertest, digitale media-analyses, en de inmiddels befaamde Charming or alarming- tool. Dit ludieke succesnummer is de enige opiniepeiling die rekening houdt met het uiterlijk van politici. En Volkskrant-columnist Martin Bril doet dichtend verslag van hun optredens.

Politiek-digitaal.nl
Politiek-digitaal.nl is onderdeel van Pol-di.net en heeft zustersites in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Brussel. In Nederland is Politiek-digitaal.nl in februari 2002 gestart. De site trekt nu meer dan 40.000 bezoekers per maand, die samen een half miljoen pagina's bekijken. De redactie is volledig onafhankelijk en wordt regelmatig versterkt met prominente (ex)politici. Wim Deetman, Jacques Wallage, Roger van Boxtel en Arthur Docters van Leeuwen waren eerder gasthoofdredacteur.

Vragen?
Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met:

Jorrit de Jong (06.24667525) jorrit@democratie.nl
Ruben Maes (06.17902179) ruben@democratie.nl

Politiek-digitaal.nl wordt mede mogelijk gemaakt door het Forum voor democratische ontwikkeling, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van OCenW, Stichting Nederland Kennisland en Internetprojectbureau United Knowledge.