Politie Gelderland-Midden

Driel, bedreiging na verkeersruzie
Publicatiedatum: 07-01-2003

Een 27-jarige vrouw uit Driel heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van bedreiging met geweld naar aanleiding van een verkeersruzie, maandagavond, op de Kerkstraat in haar woonplaats. De vrouw reed rond zes uur over de Kerkstraat op weg naar een bank en verleende voorrang aan tegenliggers in verband met geparkeerde auto's in de straat. Een achteropkomende automobilist was het daar kennelijk niet mee eens en maakte zijn ongenoegen kenbaar door met groot licht te knipperen. De Drielse reageerde daar verder niet op en vervolgde even later haar weg. De onbekende automobilist volgde haar echter en zette haar bij de bank klem. Nadat hij via het geopende raam enkele verwensingen toeriep maande de Drielse hem door te rijden en liep de bank in. De automobilist liep vervolgens ook het bankgebouw binnen en eiste op luide toon excuses. Hierbij haalde hij met zijn rechterarm uit alsof hij wilde slaan. Uiteindelijk verdween de man weer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, beschonken bromfietser bekeurd
Publicatiedatum: 07-01-2003

De politie heeft maandagnacht op de Arnhemseweg in Zevenaar een 25-jarige bromfietser uit Duiven bekeurd voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten controleerden de man omstreeks half drie. Na een ademanalyse bleek een resultaat van 315 ug/l (ongeveer 0,71 promille). De Duivenaar werd met een rijverbod van 2 uur heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, verdachte situatie leidt tot afpakken rijbewijs Publicatiedatum: 07-01-2003

Nadat een beveiligingsmedewerker een verdachte auto meldde op de Nieuwgraaf, maandagmiddag, werd door surveillerende agenten de bewuste auto aangetroffen. De bestuurder bleek een 37-jarige man uit Ulft te zijn. De agenten konden geen strafbare feiten constateren, maar ontdekten wel dat hij gesignaleerd stond in het opsporingsregister naar aanleiding van eerdere verkeersovertredingen. Op grond daarvan konden de agenten het rijbewijs van de man afnemen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---