Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-01-2003 Persbericht overval en brandstichting te Sittard (HP 13.20) Dinsdag 7 januari 2003

Stein, overval in woning gevolgd door brandstichting .
Dinsdagmorgen 7 januari 2002 heeft in een woning aan de Drossaert Kampsstraat te Stein een overval plaatsgevonden. Nadat de 41 jarige bewoonster in de woning vastgebonden werd stichtte de overvaller brand. Het slachtoffer werd bevrijd door een buurtbewoner. Zij liep verder geen letsel op. De woning liep zware brand- roet- en waterschade op. De overvaller is voortvluchtig. Tussen 08.00 en 08.30 uur meldde zich aan de woning een onbekende man. De bewoonster, die op dat moment alleen in de woning was, opende de deur waarop de onbekende man de woning binnendrong en haar bedreigde. De bewoonster werd vastgebonden waarna de overvaller de woning doorzocht. Daarna verliet hij de woning. Wat er ontvreemd werd is nog niet bekend.
De vrouw wist alarm te slaan en werd daarop door een buurtbewoner bevrijd. Zij heeft geen letsel opgelopen. Nadat zij bevrijd werd bleek in de woning brand gesticht te zijn. Het vuur greep snel om zich heen. Toen de brandweer ter plaatse kwam handelde het zich om een uitslaande brand. De brandweer bluste de brand en had deze snel onder controle. Er moest een gedeelte van het dak verwijderd worden om de brand te kunnen blussen. Er is grote brand- roet- en waterschade. De woning raakte daardoor onbewoonbaar.
De stichting Salvage zal de getroffen bewoners de helpende hand bieden.

Nadat het slachtoffer werd bevrijd werd zij in eerste instantie opgevangen door buurtbewoners en vervolgens werd zij door de politie meegenomen naar het politiebureau te Stein waar voor verdere opvang zorg werd gedragen. Zij kreeg daar professionele hulp van het bureau slachtofferzorg.

De politie startte meteen met een buurtonderzoek. Ook de technische recherche maakte een begin met een sporenonderzoek in de woning. In de loop van de morgen zal een speurhond ook in de directe omgeving nog een onderzoek instellen. Tien rechercheurs zullen het ernstige misdrijf gaan onderzoeken.