Ingezonden persbericht


Supportafdeling AFAS verandert door Comsys-oplossing in multimedia contact center

Soesterberg / Leusden, 7 januari 2003 -- Bij softwareleverancier AFAS is de call center-oplossing ContaCT Highway van Comsys, specialist in klantencommunicatie, uitgebreid met nieuwe multimedia modules. Daarmee is de supportafdeling van AFAS uitgegroeid tot een compleet multimedia contact center, waar klanten optimaal geholpen kunnen worden.

AFAS levert software voor logistiek, financiële, personele en payroll-toepassingen en heeft meer dan 9000 klanten. Met een klantenbestand van dergelijke omvang wordt er een groot beroep gedaan op de supportafdeling. Bij AFAS bestaat die afdeling uit 21 agents, verdeeld over drie gespecialiseerde teams. Als een klant naar de supportafdeling belt, komt hij meteen bij het juiste team terecht. Ruud Stolk, manager van het Service Center, legt uit hoe dit in zijn werk gaat: 'De supportafdeling van AFAS heeft één algemeen telefoonnummer. Als een klant dat nummer belt, wordt hij verbonden met het Interactive Voice Response-systeem dat de klant in 90 à 95 procent van de gevallen kan identificeren op basis van zijn telefoonnummer. Vanwege de koppeling met ons CRM-pakket is bekend welk product de klant heeft en dus met welke afdeling hij moet worden doorverbonden. De betreffende agent krijgt vervolgens meteen de benodigde klantgegevens op het scherm, zodat hij de klant optimaal ten dienste kan staan.'

In dezelfde wachtrij

Met de nieuwe multimedia modules van ContaCT Highway is het mogelijk om binnenkomende telefoontjes, e-mailberichten, faxberichten en voicemailberichten allemaal in dezelfde wachtrij af te handelen. Stolk: 'Een e-mail komt in een centrale inbox terecht, die door het Comsys-pakket leeg wordt gehaald. Op basis van de header van het bericht wordt de klant geïdentificeerd, zodat het bericht meteen naar de juiste afdeling kan worden gestuurd.' Ook in piektijden is de bereikbaarheid van AFAS een stuk verbeterd. 'Vroeger kwamen alle telefoontjes in aparte wachtrijen terecht en kwam het nog wel eens voor dat een wachtrij voor de ene afdeling vol was, terwijl het op een andere afdeling heel rustig was', vertelt Stolk. 'Nu werken we met drie hulpniveaus en vaak worden de problemen al bij het eerste niveau opgelost. Als het nu nog voorkomt dat klanten in de wacht worden gezet, kunnen ze eventueel een terugbelbericht (Phone Call Back) achterlaten, dat dan weer in dezelfde wachtrij terechtkomt als de telefoontjes en e-mails.'

Koppeling met CRM-pakket

AFAS heeft destijds voor het systeem van Comsys gekozen vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. 'Wat voor ons een doorslaggevende rol heeft gespeeld, is dat het toen al mogelijk was om ons eigen CRM-pakket te koppelen aan de programmatuur van Comsys. Andere calldesk-systemen zijn veelal losse systemen, zodat je een derde partij nodig hebt voor het onderhoud.' licht Stolk toe. Stolk vindt een efficiënt opererende supportafdeling van groot belang voor een bedrijf als AFAS, want als klanten vinden dat ze niet goed genoeg geholpen worden, zullen ze al snel overstappen op een andere leverancier. De meeste klanten van AFAS zijn echter meer dan tevreden over de supportafdeling. 'Gedurende het afgelopen jaar hebben we veel geïnvesteerd in de supportafdeling en zijn er veel nieuwe mogelijkheden in ContaCT Highway geïmplementeerd. Veel van onze klanten hebben hier actief positief op gereageerd.' vertelt Stolk.

Comsys B.V., Amersfoortsestraat 124-D, Postbus 61, 3769 ZH Soesterberg. Tel. 033 - 445 22 00, e-mail: info@comsys.nl, website: www.comsys.nl.

Over AFAS:
AFAS, gevestigd in Leusden, is een jong en dynamisch softwarehuis met 150 medewerkers. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en vermarkten van administratieve, schaalbare software (AFAS Profit) voor het brede bedrijfsleven en de accountancymarkt. Daarnaast verleent AFAS consultancy op het gebied van beheersing en verbetering van het bedrijfsresultaat. Meer dan 9000 klanten hebben inmiddels gekozen voor automatiseringsoplossingen van AFAS en dagelijks komen er nieuwe klanten bij.

Over Comsys:
Comsys is gespecialiseerd in het ontwikkelen, integreren en onderhouden van geautomatiseerde systemen voor de communicatie tussen klanten en bedrijven. De oplossingen van Comsys variëren van gespecialiseerde, veelal op spraaktechnologie gebaseerde, telefonieoplossingen en de integratie van multimedia contact centers tot en met producten en diensten voor (mobiele) operators en serviceproviders. Voorbeelden hiervan zijn saldo- en koersinformatiesystemen voor financiële instellingen, automatische bestel- en transactiesystemen voor bedrijven en IN-, Billing- en Voice Services voor de telecommunicatiesector.
Comsys vertaalt de doelstellingen van bedrijven op het gebied van klantencommunicatie in branchegerichte oplossingen, zowel standaardmodules als op maat voor de klant ontwikkeld. Voor onze klanten betekent dit onder meer lagere kosten per klantcontact, beter inzicht in klantgedrag en een hogere servicegraad voor hun relaties. Comsys is een internationale organisatie met kantoren in Nederland en Groot-Brittannië en wereldwijd gerealiseerde installaties. Toonaangevende ondernemingen als Euronext, Fortis, ING-groep, IKEA, Otto, Wehkamp, Festo, Polkomtel, Swisscom en Orga Kartensysteme maken gebruik van de diensten en oplossingen van Comsys.

Voor redactionele informatie:
Comsys B.V. Influx PR
Johan Pieters Jakob Brons / Frieda Zieleman Tel. 033 - 445 22 00 Tel. 055 - 366 30 34 E-mail: johan.pieters@comsys.nl E-mail: prinflux@cs.com Website: www.comsys.nl Website: www.influx-pr.com