Gemeente Hoogeveen


---

7 januari 2003

B&W willen fusie twee basisscholen

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen willen de J.C. Rahderschool in Tiendeveen laten fuseren met de Oostenbrink/Vogelvlucht in Hollandscheveld en Elim. Beide scholen zijn openbare basisscholen. De nieuwe gefuseerde school zal 264 leerlingen tellen.

De fusie is nodig, omdat het totale aantal leerlingen op openbare basisscholen in de gemeente Hoogeveen te laag is om negen scholen zelfstandig te laten bestaan. Dat heeft te maken met de opheffingsnorm van het ministerie van onderwijs. Voor negen openbare basisscholen in de gemeente zijn 1395 leerlingen nodig. Hoogeveen telde er op de peildatum 1 oktober vorig jaar 1311.

Minder leerlingen

De teruggang van het aantal leerlingen in het openbaar onderwijs is veroorzaakt door sluiting van De Globe midden vorig jaar, een nevenvestiging van de Apolloschool voor de eerste opvang van asielzoekers. Deze school telde 85 leerlingen. Daarnaast was er nog een klein verlies van 22 leerlingen op andere openbare scholen.

Het fusieplan is inmiddels besproken in de medezeggenschapsraden van de scholen. Zij zijn akkoord met het plan. Het voorstel van B & W wordt dinsdag 14 januari besproken in de commissie Samenleving. De gemeenteraad van Hoogeveen neemt deze maand een besluit over de fusie.

© Copyright Gemeente Hoogeveen