Ingezonden persbericht


Inforay en Palm Solutions introduceren Sales Monitor voor Palm Tungsten T en Tungsten W handhelds

Op elke locatie inzicht in eigen verkoopprestaties

Breda, 7 januari 2003 - Het softwarebedrijf Inforay International B.V. brengt samen met Palm, Inc. (Nasdaq: PALM) de marktleider in mobile computing, een nieuwe toepassing op de markt: Sales Monitor. Dankzij deze functionaliteit, die werkt op de handheld computers Palm(TM) Tungsten(TM) T of Palm Tungsten W, kunnen zakelijke gebruikers op elke locatie, real-time persoonlijke omzetprestaties ten opzichte van budget en planning meten en raadplegen.

Sales Monitor stelt gebruikers in staat om:

- persoonlijke content te definiëren gebaseerd op de bedrijfsdatabases
- draadloos toegang te geven tot informatie
Sales Monitor stelt commerciële medewerkers van een bedrijf in staat om te focussen op hun persoonlijke prestaties en deze direct bij te sturen, met omzetverhoging als resultaat. De draadloze verbinding kan tot stand komen door het gebruik van een Bluetooth compatibel telefoon (Bluetooth technologie is nu ook beschikbaar in de Tungsten T handheld) 1 Bluetooth compatible telefoon vereist of GPRS of GSM2 Bluetooth compatible telefoon vereist via Tungsten W handheld´s geïntegreerde radio.

Sales Monitor is breed inzetbaar binnen alle vormen van commercie en te koppelen met alle bestaande databases van bedrijven, zoals Exact, Oracle, SAP en Siebel. Bedrijven die kiezen voor Sales Monitor, beslissen zelf hoeveel en welke informatie hun commerciële medewerkers kunnen opvragen en of ze deze willen benaderen op hun Palm handheld computer. Ook de mate van beveiliging is afhankelijk van de wensen: van een 'virtual private network' naar versleuteling en/of beveiliging van informatie zodra deze op de handheld computer zijn verschenen.

Vanaf begin 2003 zal Sales Monitor Palm en Inforay tegemoet komen aan de toenemende vraag naar eenvoudige, draagbare producten waarmee de gebruiker overal en op elk moment belangrijke zakelijke informatie kan raadplegen. Bedrijven kunnen hun commerciële medewerkers op scherp houden.

De functionaliteit wordt volledig werkend en geïntegreerd met het bestaande systeem van de klant opgeleverd. De oplossing bestaat uit de software van Inforay, de Palm Tungsten W of de Palm Tungsten T, inclusief draadloze connectie met Sales Monitor, installatie en koppeling met huidige systemen en 1 jaar onderhoud op software.

###

Over Palm
Met verzendingen van 20 miljoen Palm? handheld computers, waarvan velen meegedragen worden in zakken, tassen en aktetassen over de gehele wereld, levert Palm producten die gemakkelijk te gebruiken zijn en voor mensen in het oog houdt wat belangrijk is.
Meer informatie vindt u op http://www.palm.com/aboutpalm of in de perskamer van Palm op http://www.palm.com/europe/pressroom. Inloggen als: pressroomnl, wachtwoord: palm.

Over Inforay
Inforay ontwikkelt en produceert software waarmee ondernemingen continu en op persoonlijk niveau zakelijke prestaties kunnen volgen en analyseren. De implementatie van de toepassingen vindt vaak plaats in samenwerking met partners. Inforay werd in 1994 opgericht in Nederland. Het hoofdkantoor is er gevestigd en ook de productontwikkeling vindt er plaats. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.inforay.com. Sales Monitor is vanaf januari/februari 2003 verkrijgbaar via Inforay, telefoonnummer +31 (0) 33 434 74 74.

###

Palm en Tungsten zijn handelsmerken van Palm, Inc. Andere producten en merken kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

| Tara van Oyen | Lorraine Legros | | Brodeur Worldwide voor Palm, | Palm, Inc. | | Inc. | +33 141 47 48 24 12 | | + 31 20 346 20 00 | lorraine.legros@corp.palm.com | | tvanoyen@nl.brodeur.com | |