Ingezonden persbericht

Aantal licentienemers internet-bestelapplicatie Easy Order van e-Buzz in 2002 verdubbeld

Nieuwe functionaliteit toegevoegd; naar verwachting eind 2003 375.000 unieke gebruikers

Hoofddorp, 7 januari 2003 - Het aantal licentienemers van Easy Order, de Nederlandse internet-bestelapplicatie van e-Buzz bv, is in 2002 verdubbeld tot ruim 200. Hiermee heeft Easy Order meer dan 175.000 actieve gebruikers en is het één van de grootste e-commerce-implementaties van Europa. Het betreft hier met name bedrijven die de bestelapplicatie op hosting- of ASP-basis inzetten. e-Buzz breidde de functionaliteit van Easy Order in 2002 verder uit.

Naar verwachting zal de groei zich in 2003 onverminderd voortzetten. e-Buzz verwacht dat er eind 2003 meer dan 375.000 gebruikers via Easy Order hun bestellingen kunnen ingeven. Dit betekent dat 100.000 bedrijven en organisaties in Europa hun bestellingen van onder andere kantoorartikelen, computer-supplies en catering ingeven in één van de implementaties van Easy Order. Easy Order is een standaard internet-bestelapplicatie die de licentienemer de flexibiliteit biedt van een maatwerksysteem. De applicatie is naadloos geïntegreerd met nagenoeg alle bekende ERP-pakketten en kleinere bedrijfsapplicaties.

Easy Order kent een rijke functionaliteit. De ontwikkeling van de applicatie startte tien jaar geleden en is door de jaren heen op basis van gebruikersinput steeds verder verrijkt. In 2002 is onder andere de volgende functionaliteit toegevoegd:
- registratie van goederenontvangst;

- afleverinstructies;

- afhandeling retourgoederenstroom;

- integratie met inkoopsystemen van o.a. Ariba en i2. Easy Order is volledig geparameteriseerd. Elk bestelpunt wordt volgens de door de klant gewenste profielen ingericht. Klanten

Easy Order is de de facto e-commerce-standaardapplicatie van bedrijven in de branches voor kantoorartikelen en computer-supplies. In 2002 is het aantal gebruikers uitgebreid met ondernemingen als !Pet, CIB-VNG, Corporate Express Europe (17 landen), Hedera en Smead Europe (vijf landen). Eerder werkten onder andere Ahrend Office Products (drie landen), Corporate Express Nederland, de Despec Groep (acht landen) en Smead Nederland al met de applicatie.

Naast de sectoren kantoorartikelen en computer-supplies is Easy Order ook één van de belangrijkste e-commerce-applicaties in het Out-of-Home-segment. Nieuwe licentienemers in deze markt in 2002 zijn de Van der Laan-Dekker Groep, Shop Service Center en de VEN Groep. Ook in de hobby-branche is Easy Order met klanten als Kars & Co en Royal Talens, de meest recente aanwinst, een belangrijke speler.

Easy Order is ontwikkeld op basis van de volgende uitgangspunten:
- bestelgemak;

- een korte implementatieperiode (vanaf tien dagen);
- hoge performance bij grote aantallen gebruikers, ook bij gebruik van lage lijnsnelheid door een bestelpunt;
- stabiliteit, schaalbaarheid en internationaal gebruik. De internet-bestelapplicatie kan op vele manieren worden ingezet: van een eigen licentie op een eigen machine tot en met volledige huur van de applicatie op ASP-basis.

Easy Order
Easy Order is een standaard-internet-bestelapplicatie voor handels- en productiebedrijven. Easy Order is te gebruiken voor verkoop- en inkooporders. Het is in eerste instantie ontwikkeld op basis van de behoeften van groothandelaren en productiebedrijven van kantoorartikelen en aanverwante artikelen in de business-to-business-omgeving.

e-Buzz bv
e-Buzz bv (in 1998 opgericht) is een dochter van het in 1989 opgerichte kærtSoftware bv en is één van de belangrijkste businesspartners van IBM. Voor het laten ingeven van verkooporders heeft e-Buzz bv de internet-bestelapplicatie Easy Order ontwikkeld. Voor inkooporders is Easy Order e-Procurement ontwikkeld. Met name de ASP-activiteiten van e-Buzz bv dragen in positieve zin bij aan de goede resultaten van kærtSoftware bv.