Ingezonden persbericht


GGZ noord-hollandnoord kiest voor InfoAware

Co-makers logistieke oplossing, gebouwd met Progress, beantwoordt het best aan de

specifieke behoeften van deze instelling uit de zorgsector

Capelle aan den IJssel, 7 januari 2003 De Nederlandse zorginstelling GGZ noord-hollandnoord selecteerde Co-makers modulaire suite van softwaretoepassingen InfoAware, die volledig is opgebouwd met Progress-ontwikkeltools, als logistieke oplossing voor voorraad- en inkoopbeheer. Dat maakten Progress Software BV en Progress-partner Co-maker vandaag bekend.

Co-makers softwarepakket InfoAware wordt met een dynamische link gekoppeld aan de financiële software-applicatie Exact Financials. Wijzigingen van de gegevens in InfoAware kunnen, desgewenst, automatisch worden doorgeboekt naar het financiële pakket. Deze perfecte aansluiting met de financiële toepassing was voor ons van essentieel belang, zegt Wim van der Lippe, Hoofd Administratie bij GGZ noord-hollandnoord, en van alle onderzochte pakketten bleek InfoAware deze klus het beste te klaren.

Met de voorraadbeheermodule kan het hele logistieke proces worden behandeld, vanaf de ontvangst van goederen bij het magazijn tot en met de afgifte van de goederen voor levering. Dit omvat alle activiteiten rond beoordeling, opslag, intern transport, voorbereiding en afgifte voor levering. Om de stroom van activiteiten te coördineren wordt gebruik gemaakt van de workflow/groupware module van InfoAware. Hiermee kunnen medewerkers op de hoogte worden gebracht van de volgende actie die van hen wordt verwacht. Los daarvan kan deze module uiteraard ook voor niet-procesgebonden actie-aanvragen worden gebruikt.

GGZ noord-hollandnoord heeft ook voor Co-maker gekozen omdat hun pakket specifiek kon worden afgestemd op de behoeften van een organisatie binnen de gezondheidszorg en uitbreiding op het gebied van onder andere projectadministratie en gebouwenbeheer tot de mogelijkheden behoort. Dankzij deze oplossing kunnen de verschillende aandachtsgebieden volledig geïntegreerd worden ingevuld. Wim Van der Lippe: Onze sector heeft specifieke eigenschappen die we natuurlijk in een dergelijk pakket moesten kunnen terugvinden. Dit gaat over ingrijpende verschillen, met de zakelijke sector, zoals het feit dat binnen de gezondheidszorg geen BTW-heffing van toepassing is.

Pionier in de zorgverlening

Deze concrete invulling van de specifieke behoeften van een organisatie uit de zorgverlening voor psychiatrische patiënten is niet onopgemerkt voorbijgegaan, vertelt Wim van der Lippe: Er hebben intussen al vier zorginstellingen contact met ons opgenomen. Het is wel heel duidelijk dat we met deze implementatie binnen de gezondheidszorg een pioniersrol hebben gespeeld.

Co-maker profileert zich met deze implementatie als uitstekende partner voor organisaties in de zorgsector. De zorgsector zit heel anders in elkaar dan het bedrijfsleven en dat moet je als IT-dienstverlener zeer goed begrijpen. Wie zich niet kan inleven in de specifieke problematiek van dergelijke organisaties, kan ook geen geschikte oplossing bieden, zegtMaurice Muilwijk, directeur van Co-maker BV.

Progress Software bevestigt hiermee zijn reputatie als leverancier van ontwikkeltools waarmee ook voor kleine en middelgrote bedrijven superieure toepassingen kunnen worden gebouwd tegen haalbare prijzen. Wij zijn trots op partners als Co-maker en ondernemingen als GGZ noord-hollandnoord. Zij vormen het levende bewijs dat Progress ontwikkelomgeving de partners tot grootse realisaties kan brengen, zegt Peter Jansen, Managing Director bij Progress Software Nederland.

Over Progress Software
Progress Software is een mondiale leverancier van softwaretechnologie en diensten voor de ontwikkeling, de implementatie, de integratie en het beheer van oplossingen voor e-business. Het bedrijf levert een volledige reeks producten, met inbegrip van hulpmiddelen voor de ontwikkeling van toepassingen, SonicMQ, de toonaangevende messaging server voor e-business, en de meest gebruikte, voordeligste geïntegreerde database van de sector.

Onder zijn partners telt Progress Software meer dan 2.000 onafhankelijke softwareleveranciers (Independent Software Vendors ISV s) en leveranciers van toepassingsdiensten (Application Service Providers ASP s) die jaarlijks voor meer dan 5 miljard USD op Progressâ gebaseerde toepassingen en aanverwante diensten omzetten. Meer dan 40.000 organisaties in meer dan 100 landen waaronder 70% van de Fortune 100-bedrijven vertrouwen op toepassingen die op Progress Software gebaseerd zijn. Progress Software en Sonic Software zijn werkbedrijven van Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS). Sonic Software ontwerpt en ontwikkelt het Sonic-productgamma in de Verenigde Staten. In Europa worden deze producten verdeeld door Progress Software. Progress Software Corporation (NASDAQ:PRGS) heeft zijn hoofdkwartier in Bedford, Massachusetts, en kan worden bereikt op het web www.progress.com.

Over Co-maker
Co-maker heeft vanaf haar oprichting in 1991, de missie om samen met co-makers - klanten, partners en medewerkers - vraagstukken van klanten te analyseren en op te lossen door de inzet van ICT. De co-making -aanpak van vraagstukken wordt toegepast in producten en projecten, waarbij telkens de aandacht voor de business van de klant centraal blijft staan. Tot de bekendste producten van Co-maker behoort InfoAware, een totaaloplossing voor dienstverlenende organisaties die op projectmatige basis hun diensten en productportfolio in de markt zetten en voor bedrijven met logistieke processen. Voorts levert Co-maker de oplossing LeaseOffice, een complete automatiseringstoepassing voor leasemaatschappijen. Co-maker B.V. is ook actief in diverse sectoren van de gezondheidszorg met de standaard software oplossing Health-E system, ter ondersteuning van de zorgverlener en het zorgmanagement.

Zowel ondersteuning bij het gebruik van de software, begeleiding in de implementatie en de organisatie rondom alle ict-processen behoren tot haar dienstverlening. Daarnaast levert Co-maker Business Intelligence- en maatwerkoplossingen voor diverse branches. Inmiddels werken er 45 mensen in Den Haag. Webpagina: http://www.co-maker.nl

Over GGZ noord-hollandnoord
GGZ noord-hollandnoord verleent hulp aan volwassenen met ernstige psychiatrische en psychische problemen. GGZ noord-hollandnoord doet dit in de regio Noord-Kennemerland en in de Kop van Noord-Holland. De missie van GGZ noord-hollandnoord is mensen die (langdurig) afhankelijk zijn van geestelijke gezondheidszorg zoveel mogelijk laten deelnemen aan het maatschappelijk leven. Om dat te bereiken investeert GGZ noord-hollandnoord in relatief nieuwe zorgvormen zoals dagklinische behandelingen, psychiatrische thuiszorg en uiteenlopende woonvormen. Het aanbod is zeer divers: van kort tot zeer intensief, van thuishulp tot opname in een kliniek en van een therapeutisch gesprek tot dagactiviteiten. http://www.ggz-nhn.nl/