Politie Gelderland-Midden

Wageningen, politie zoekt 2 jongens op iets te grote fiets Publicatiedatum: 07-01-2003

De politie van Wageningen is in verband met het onderzoek naar de brand in winkelcentrum Tarthorst op nieuwjaarsochtend op zoek naar twee jongens op een iets te grote fiets. Verschillende getuigen wijzen in de richting van deze twee. Zij moeten de politie in ieder geval meer kunnen vertellen over het ontstaan van de brand, aldus de getuigen.

De twee, naar schatting zo"n 12 en 13 jaar oud hielden zich op bij de bergruimte waar het vuur die ochtend begonnen is. Hun fiets stond in de nabijheid tegen een boom. Getuigen zien dat de jongens met vuur dan wel vuurwerk bezig zijn, kort voordat de brand uitbreekt. Hierop stappen de jongens samen op 1 fiets, welke bestuurd wordt door de grootste van de twee. Ze rijden richting de Churchillweg, maar zijn daar door andere getuigen die uit die richting kwamen niet meer gezien. Wellicht zijn de twee links af geslagen richting de Tarthorst of rechtdoor een parkeerplaats opgereden en zo verder de wijk in.

Signalement
De jongens zijn ongeveer 12 en 13 jaar oud. Qua lengte verschillen ze. Eén van hen is ongeveer een hoofd groter dan zijn maatje. Hoewel verder nog niet zo veel over de twee bekend is, is wel duidelijk dat één van de jongens een rode muts droeg, type schaatsmuts (strak op het hoofd). De andere jongen had licht blond, kortgeschoren haar. Beiden verplaatsen zich op een fiets, die naar de beleving van de getuigen iets te groot voor hen was.

Mensen die op basis van deze informatie weten om welke jongens het gaat, dan wel de politie kunnen informeren over de woonomgeving van deze twee worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Wageningen. Overigens geldt dat ook voor andere getuigen die op wat voor manier dan ook informatie hebben over de toedracht van de brand in het winkelcentrum. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900
- 8844

Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 - 688221 (vandaag niet in de gelegenheid om een nadere toelichting op dit bericht te geven! HM.)

---