Politie Zaanstreek-waterland

02:06 07-JAN-03
loc.: EDAM, WILLIAM PONTSTRAAT
Inbraak in supermarkt
Uit een supermarkt aan de William Pontstraat in Edam zijn rond middernacht twee plasmaschermen ontvreemd. De inbrekers zijn binnengekomen door de nooduitgang, aan de zijde van de William Pontstraat, open te breken. Vermoedelijk hadden de daders buiten een auto klaarstaan, waar de plasma schermen in zijn vervoerd. De schermen hebben een totale waarde van zo'n 1300 Euro.

04:43 07-JAN-03
loc.: WORMERVEER, WANDELWEG
Inbrekers aangehouden op station Wormerveer
Gisternacht rond vijf uur heeft de politie op het perron twee personen, een 26-jarige man uit Sint Pancras en een 34-jarige man uit Amsterdam, aangehouden die worden verdacht van inbraak in een winkel op station Wormerveer. Men is de winkel binnengekomen door met een steen een ruit in te slaan. Uit de winkel zijn onder andere snoepgoed, condooms en sigaretten ontvreemd. Tussen het perron en de rails trof de politie een tas aan met daarin vermoedelijk de uit de winkel gestolen goederen. De verdachten zijn overgedragen aan de spoorwegpolitie.

08:37 07-JAN-03
loc.: PURMEREND, JOHN F KENNEDYPLEIN
Chocolade buitgemaakt
Tussen maandag 18.00 en dinsdag 08.00 is uit een banketbakkerij kleingeld uit de kassa en ongeveer 15 kilo bonbons en wat marsepein gestolen. Men kwam binnen door de achterdeur te forceren.

09:54 07-JAN-03
loc.: ZAANDIJK, FORTUINWEG
Vernielingen school
In de kerstvakantie zijn 20 ruiten van een school vernield. Het betreft voornamelijk ruiten grenzende aan het schoolplein en nabij de hoofdingang.

09:55 07-JAN-03
loc.: PURMEREND, PURMERSTEENWEG
Winkeldief gepakt na achtervolging
Na een achtervolging door de bedrijfsleider en de politie is een verdachte van winkeldiefstal aangehouden. Nadat de verdachte, een 36-jarige man uit Purmerend, de winkel verliet zonder te betalen, zette de bedrijfsleider de achtervolging in. Een getuige alarmeerde vervolgens de politie, waarop de man kon worden aangehouden. Hij bleek zeven fietssloten te hebben ontvreemd en bekende de diefstal.

10:35 07-JAN-03
loc.: ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT
Diefstal uit woning tijdens vakantie
Uit een woning zijn tussen woensdag 25 december en donderdag 2 januari diverse goederen waaronder paspoorten, een rijbewijs, geld en een geldkist ontvreemd. Na terugkomst van hun vakantie ontdekten de bewoners de diefstal. Men is waarschijnlijk via de voordeur binnengekomen.

EINDE

---