ALGEMENE ONDERWIJSBOND AOB

Actie zet onderwijs op 1

Onderwijs start eigen verkiezingscampagne: Zet onderwijs op 1

Utrecht, 7 januari 2003, Over veertien dagen gaat Nederland opnieuw naar de stembus, maar wie wint er na de verkiezingen? De Algemene Onderwijsbond, Onderwijsbond CNV, Algemene Vereniging Schoolleiders en ABVAKABO FNV willen de hoogste prioriteit voor het onderwijs en zijn daarom gestart met de campagne 'Zet onderwijs op 1'

Tijdens de verkiezingen in 2002 stonden de onderwerpen zorg, veiligheid en onderwijs centraal, maar het kabinet verzuimde de verkiezingsbeloften waar te maken. Investeringen in het onderwijs bleven uit. De samenwerkende onderwijsvakorganisaties willen dat niet alleen de minister van onderwijs, maar het hele nieuwe kabinet ervan overtuigd is dat investeren in de kwaliteit van onderwijs goed is voor de maatschappij en de economie.

De campagne bestaat uit een posteractie, spots op Radio 1 en een grote manifestatie op dinsdagmiddag 21 januari 2003 in de Utrechtse Jaarbeurs. Leraren, onderwijsondersteunend personeel en directeuren laten daar zien welke oplossingen zij hebben voor de problemen waarmee het Nederlandse onderwijs te kampen heeft. Dat gebeurt aan de hand van videoreportages en live interviews. Aan vertegenwoordigers van de politieke partijen wordt een videogram aangeboden met de belangrijkste onderwijseisen voor een nieuw regeerakkoord.

Uitnodiging
De manifestatie op dinsdag 21 januari 2003 in de Utrechtse Jaarbeurs begint om 15.30 uur en duurt tot uiterlijk 17.00 uur. Vertegenwoordigers van de media worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Noot voor de redactie,