Ingezonden persbericht

Persbericht

Spreekuren Advies en meldpunt huiselijk geweld gewijzigd!

Het Advies en meldpunt huiselijk geweld heeft zijn spreekuren begin dit jaar gewijzigd. Slachtoffers, plegers, omstanders en professionals die vragen of problemen hebben met betrekking tot huiselijk geweld, kunnen voortaan via de hulplijn 023- 5472999 op de volgende dagen en tijden het Advies en meldpunt bereiken:

Spreekuren (door de consulenten huiselijk geweld). Maandag 14.00 uur-16.00 uur
Dinsdag 14.00 uur-16.00 uur
Vrijdag 09.00 uur-11.00 uur

Antwoordapparaat
Buiten de spreekuren staat er een antwoordapparaat aan. Boodschappen die worden ingesproken, worden twee keer per dag afgeluisterd door de consulenten huiselijk geweld. Deze nemen binnen twee werkdagen contact op met de persoon die ingesproken heeft. Via het antwoordapparaat kan men aangeven op welk nummer, dag en tijd men teruggebeld wil worden.

Huiselijk geweld is niet normaal!
Dit is het motto van het Advies en meldpunt huiselijk geweld in Haarlem. Huiselijk geweld, waar denk je dan aan? Natuurlijk aan slaan en schoppen maar zeker ook aan sarren, treiteren of aan verwaarlozen en financieel uitbuiten. Je denkt aan slachtoffers en plegers die beiden hulp nodig hebben om op een andere, betere manier met elkaar om te gaan. Ook belangrijk zijn de omgeving, de bezorgde ouders, de betrokken vriendin of de gealarmeerde buren. Huiselijk geweld komt vaak voor, maar we weten het meestal niet van elkaar. Tegelijkertijd zijn de problemen te groot om ze alleen op te lossen. Het is immers moeilijk om te vertellen dat er thuis ernstige zaken gebeuren. Het Advies en meldpunt huiselijk geweld kan plegers, slachtoffers en omstanders van huiselijk geweld helpen om de eerste stappen te zetten om uit deze ongewenste situatie te komen.

Haarlem, 7 januari 2003