Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 002
Datum: 7 januari 2003

provincie ontvangt ¤1500,- voor
jorritsma Boschmafonds

De provincie Fryslân heeft ¤ 1500,- voor het Jorritsma- Boschmafonds ontvangen. De gever is de heer A.P. de Vries, die inmiddels in Nootdorp woont. In de jaren zeventig heeft hij voor zijn opleiding van het Jorritsma- Boschmafonds gebruik kunnen maken. Het bedrag van ¤ 1500,- komt ten goede aan het stamkapitaal van het fonds.

Het Jorritsma- Boschmafonds is een fonds dat in de jaren zestig is ontstaan uit de erfenis van mw. Jorritsma- Boschma. De provincie heeft het geld belegd. Met de opbrengst uit het fonds ondersteunt de provincie kinderen in Fryslân uit gezinnen in de laagste inkomensgroepen als tegemoetkoming in de studiekosten. Voorwaarde is dat de leerling volledig dagonderwijs volgt aan een opleiding voor vmbo, havo, vwo of middelbaar beroepsonderwijs. Elk schooljaar doet de provincie in september een oproep voor het indienen van aanvragen.

A.P. de Vries ontving destijds f1500,-. Als blijk van dank heeft hij het bedrag ruim verdubbeld naar ¤ 1500,-. Met zijn gift wil hij het kapitaal vergroten waardoor zoveel mogelijk jonge mensen financieel ondersteund kunnen worden. "Het zou fantastisch zijn wanneer ook anderen dit op hun beurt kunnen doen, waardoor een soort kettingreactie zou kunnen ontstaan, zodat het aantal jongeren dat in de toekomst ondersteund kan worden, alleen maar groter wordt", aldus de Vries.