Gemeente Breda

Persberichten

07-01-2003

Nieuwe projecten ACCU Breda

Het college van burgemeester en wethouders heeft in het kader van ACCU Breda ingestemd met de subsidiëring van 17 culturele projecten voor het eerste semester van 2003. De projecten zijn origineel en vernieuwend en gericht op de bevordering van cultuurparticipatie.

ACCU Breda, de gemeentelijke versie van het landelijke Actieplan Cultuurbereik, streeft naar een energieker en bruisender Breda door veelbelovende culturele projecten te subsidiëren. Het doel hiervan is om meer mensen bij cultuur te betrekken. In 2002 ging ACCU van start en verraste de stad met een aantal succesvolle projecten zoals het Cementfestival (theater) en het nieuwe muziekfestival Opmaat.

Ook het ACCU-programma van 2003 belooft veel. Multicultureel festival Spinoff, Molukse muziek, smartlappenproject Tranen van van Cooth, een multimediaproject van Idee Fixe en kunstexposities op het KMA terrein zijn maar enkele voorbeelden. Tot 1 april 2003 kunnen projecten worden ingediend die plaatsvinden in het tweede semester van 2003. Op de website www.accubreda.nl staat alle informatie over het indienen van subsidieaanvragen. De ACCU brochure met aanvraagformulier is verkrijgbaar bij het Cultuurpunt, Bibliotheek Breda, Molenstraat 6.

Breda, 7 januari 2003