Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: dinsdag 7 januari 2003

Aanrijding met gewonde

Steenbergen: Op de Burgemeester van Loonstraat te Steenbergen werd maandagmiddag omstreeks 15.40 uur een 79-jarige vrouw tijdens het te voet oversteken aangereden door een 17-jarige bromfietser uit Nieuw Vossemeer die vanuit de richting Kaaistraat over de Burgemeester van Loonstraat reed. Haar echtgenoot liep naast haar, maar werd niet geraakt. De bromfietser kwam ook ten val. De vrouw raakte gewond (dubbele bekkenfraktuur) en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Naar de juiste toedracht van het ongeval is door de politie een onderzoek ingesteld.

Aantreffen kleine hennepkwekerij te Bergen op Zoom

Bergen op Zoom: In de slaapkamer van een woning aan de Welle te Bergen op Zoom werd maandag 6 januari 2003 door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. De opbrengst, die bestond uit 100 hennepplanten, alsmede de aangetroffen installatie werden ontmanteld en vervolgens vernietigd. De 25-jarige hoofdbewoner van het pand is inmiddels door de politie gehoord en heeft een verklaring afgelegd.

Overval pinautomaat

Bergen op Zoom: Uit het onderzoek dat de poilitie heeft ingesteld naar de beroving bij de pinautomaat, die maandagmorgen zou hebben plaatsgevonden op de Sint Josephstraat in Bergen op Zoom, is gebleken dat het een valse aangifte betreft. De 37-jarige vrouw uit Bergen op Zoom heeft dat gisteren aan de politie toegegeven. Ook camerabeelden bij de pinautomaat wezen uit dat de melding niet op waarheid berustte.

Medio december 2002 is de politie bij de 39-jarige vriend van de vrouw met een arrestatiebevel aan de deur geweest, in verband met het niet voldoen van enkele openstaande geldboetes. De vriend trachtte toen voor de politie te vluchten, sprong uit het raam en brak zijn enkel. De boetes kon hij niet betalen.

Toen zijn vriendin gisteren namens hem de boete wilde betalen, maar tot de conclusie kwam dat ze niet voldoende geld op haar bankrekening had, besloot ze valse aangifte te doen van beroving.

De vrouw verklaarde achteraf niet te weten dat het strafbaar is om valse aangifte te doen. Ook zij kan nu een behoorlijke boete van 220 euro tegemoet zien.

Politie houdt fietsendief aan

Bergen op Zoom: Op zondagmiddag 5 januari kreeg de politie de melding dat een aantal jongeren bij het nieuwe wijkgebouw op Borgvliet aan het vervelen was. Toen de politie ter plaatse kwam en naar de jeugdigen op zoek was, zagen zij een 17-jarige jongeman uit Bergen op Zoom lopen met een fiets bij zich die nog op slot stond. Uit onderzoek bleek dat hij de fiets had weggenomen vanaf het clubhuis van voetbalvereniging Nieuw-Borgvliet. De jongeman is na verhoor met een AU-dagvaarding heengezonden.

Inbraak in buurthuis

Bergen op Zoom: In de vroege maandagmorgen van 6 januari werd omstreeks 2.30 uur ontdekt dat in het gebouw van `t-Swaentje aan de Blauwehandstraat werd ingebroken. De dader werd door de beheerders van het gebouw gestoord en is via een zijpoortje gevlucht. Een keukenraam bleek te zijn geforceerd, waarna het hele buurthuis overhoop was gehaald. Vermoedelijk is er alleen geld weggenomen.

De politie heeft in de loop van de morgen een persoon als verdachte aangehouden, die uiteindelijk echter niet in verband kon worden gebracht met de diefstal, waarna hij is heengezonden.

Vernieling

Oudenbosch: afgelopen weekeinde werd van een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Industrieweg in Oudenbosch de rechterzijruit van de trekker stukgeslagen. Vervolgens werd de cabine volgespoten met de inhoud van een poederblusser. De benadeelde deed hiervan maandagavond aangifte bij de politie.

Doorrijden na aanrijding

Oudenbosch: Afgelopen maandag werd tussen 08:30 en 13:30 uur door de bestuurder van een motorvoertuig aanzienlijke schade veroorzaakt toen hij of zij tegen een auto aan reed, die geparkeerd stond op het parkeerterrein aan de Ankerstraat in Oudenbosch. Wellicht is de aanrijding ontstaan ten gevolge van de gladheid. Ten gevolge van de aanrijding ontstond een deuk in het rechterachterscherm en het rechterportier. De dader is na de aanrijding doorgereden zonder de aanrijding te melden.

Handtas ontvreemd

Oudenbosch: dinsdagmorgen werd bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een mobiele telefoon. In een winkel aan de Prof.Mulderslaan in Oudenbosch werd een 55-jarige vrouw uit Hoeven zaterdag 28 december onaangenaam verrast toen bleek dat een onbekende de handtas met bescheiden en GSM uit het winkelwagentje had ontvreemd. Dit gebeurde vermoedelijk op een onbewaakt moment toen de klant even iets wilde pakken en het wagentje onbeheerd liet staan.

Bron: Manon Ostendorf