Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA: dinsdag 7 januari 2003

Winkeldiefstal

Breda: Bij een groothandel op de Konijnenberg werd maandagmiddag een 24-jarige man uit Breda aangehouden terzake winkeldiefstal. De jongeman had 7 dvd`s weggenomen. Hij is met een AU-dagvaarding heengezonden en zal bij zijn baas uit moeten leggen dat de toegangspas is ingetrokken.

Hennepkwekerij geruimd na klachten bij wijkagenten

Breda: Naar aanleiding van recente klachten van buurtbewoners bij de twee wijkagenten, is door de medewerkers van team Vlaanderenstraat dinsdagmorgen een professioneel ingerichte hennepkwekerij in de Gilbert van Zinnikstraat geruimd. In de woning werden op de eerste verdieping en de zolderverdieping in totaal zo`n 700 planten aangetroffen. Tevens werd ter plaatse een 25-jarige Bredanaar aangehouden, als verdachte inzake overtreding van de Opiumwet. De bewoner(s) van het pand werden niet aangetroffen; tegen hen heeft de politie een onderzoek ingesteld. De inventaris werd overgebracht naar Domeinen; de planten werden ter vernietiging aangeboden bij de vuilverbranding in Moerdijk.

Auto van de weg

Moerdijk: maandag 6 januari raakte omstreeks 13.30 uur een 29-jarige man uit Rotterdam met zijn personenauto van de weg op de Stadsedijk te Fijnaart. De bestuurder raakte in een slip en botste vervolgens met zijn auto tegen een hek, waarna hij in een greppel tot stilstand kwam. De auto moest worden getakeld, maar de bestuurder kwam met schrik vrij.

Snelheidscontrole

Klundert: Op maandag 6 januari 2003 is tussen 14.45 en 16.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg ter hoogte van Klundert. Deze controle werd gedaan door het verkeershandhavingsteam van de regio Midden en West Brabant en vond plaats met behulp van een Lasergun. Acht bestuurders kregen ter plaatse een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/uur, terwijl daar maar 80 km/uur is toegestaan.

Inbraak woning

Willemstad: op maandagmiddag 6 januari werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Koningin Emmastraat te Willemstad. Men is de woning binnen gekomen door het keukenraam open te breken. Voor zover bekend wordt er niets uit de woning vermist.

Inbraak in auto

Zevenbergen: maandag werd bij de politie aangifte gedaan van inbraak in een personenauto, die afgelopen zondag plaatsvond toen de auto geparkeerd stond aan de Dubbelmonde te Zevenbergen. Men was de auto binnen gekomen door het inslaan van een ruitje. Uit de auto werd een radio-/CD-speler ter waarde van ca. 200 Euro van het merk Pioneer ontvreemd.

Zevenbergen: dinsdagmorgen is aangifte gedaan van de inbraak die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond in een personenauto aan de Zomerland te Zevenbergen. Men heeft het portier verbogen om in de auto te komen. Vervolgens werd de auto doorzocht. Omdat het frontje van de radio mee de woning in was genomen, bleef de benadeelde "slechts" met de braakschade zitten.

Moerdijk: dinsdag 7 januari werd bij de politie aangifte gedaan van inbraak in een personenauto, die geparkeerd stond aan de Schokkerstraat te Moerdijk. Ook hier heeft men in de nacht van maandag op dinsdag toegang tot de auto verkregen door het portier helemaal open te buigen. Uit de auto werden enkele cd`s ontvreemd, alsmede een radio-/CD-speler van het merk Pioneer.

Vernielingen aan auto`s

Zevenbergen: maandag werd eveneens aangifte gedaan van vernieling van een personenauto, die afgelopen weekend heeft plaatsgevonden, toen de auto geparkeerd stond aan de Watermolen te Zevenbergen. Twee sloten werden vernield en er was een deukje ontstaan in een van de portieren. De schade bedroeg ruim 800 euro.

Zevenbergen: Tevens werd maandag aangifte gedaan van vernieling van een auto aan de Zoetendaal, die vorige week donderdag of vrijdag plaats vond. Ook hierbij werden twee sloten beschadigd en was er een deuk in het portier ontstaan. Tevens was de wisser van de achterruit verbogen. Ook in dit geval bedroeg de schade ruim 800 Euro.

Aanrijding met drie voertuigen

Oude Molen: dinsdagmiddag vond kort voor 13.30 uur een aanrijding plaats tussen drie voertuigen op de T-kruising Stadsedijk met Oude Heijningsedijk te Oude Molen. Een 67-jarige bestuurder uit Willemstad kwam van de Oude Heijningseweg en gaf geen voorrang aan een bestuurder die reed op de Stadsedijk. Deze bestuurder week uit en botste op een tegenligger. De auto`s van de verdachte en de auto die op de Stadsedijk reed, raakten zodanig beschadigd, dat ze ter plaatse moesten worden getakeld. Er vielen geen gewonden.

Bron: Manon Ostendorf