Politie IJsselland


· IJsselland

· Stafafdeling Communicatie & Voorlichting

· Postbus 611, 6000 AP Zwolle

Datum : 7 januari 2003 >06.00 uur

Explosie in vrachtwagen veroorzaakt aanzienlijke schade

ZWOLLE - Bij een explosie in een vrachtwagen vannacht aan de Wayerkamp in Zwolle, is aanzienlijke schade aangericht aan 10 à 15 huizen en enkele auto' s in deze straat. Rond 02.30 uur explodeerde de laadruimte van de vrachtwagen, nadat de 58-jarige bestuurder hiervan de achterdeuren had geopend. De man raakte hierbij lichtgewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De ontploffing veroozaakte aan de genoemde woningen veel schade, doordat ruiten sprongen, enkele dakpannen naar beneden vielen en gevels beschadigingen als scheurtjes opliepen. Behalve de bestuurder raakte niemand gewond.

De vrachtwagen stond geparkeerd aan de Wayerkamp en was gevuld met bloemen voor de veiling. Voor vertrek opende de bestuurder de achterdeuren, waarna de explosie volgde. Vermoedelijk heeft de gastank, die aanwezig was voor het warm houden van de bloemen, gelekt, waardoor zich gas in de laadruimte kon ophopen. Door nog onbekende oorzaak is dit na het openen van de deuren tot ontploffing gekomen.

Na de explosie heeft de stichting bouw- en woningtoezicht de woningen gecontroleerd op constructieschade. Dit bleek echter niet aanwezig, zodat niemand zijn of haar woning hoefde te verlaten.

De gealarmeerde burgemeester van Zwolle, de heer H.J. Meijer, kwam na de ontploffing ook ter plaatse om zich persoonlijk op te hoogte te stellen en te praten met de buurtbewoners.

Brandweer, politie en andere hulpverleners zijn nog enige uren bezig geweest met het opruimen van onder andere brokstukken en glas en het dichten van ramen.


---

Voor nadere informatie: Politie IJsselland, Moniek Winters, persvoorlichter, tel: 038-496 38 91.