Gemeente Uithoorn

ACTUEEL

KERSTBOMEN

Na de feestdagen worden de kerstbomen weer opgeruimd. U kunt de bomen vanaf 6 januari klaarleggen op de diverse opstelplaatsen. Ze worden dan op de gebruikelijke ophaaldag van het huisvuil in uw wijk door de gemeente weggehaald.

TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN

Op woensdag 22 januari zijn de tussentijdse Tweede Kamerverkiezingen. Als u op die dag naar de stembus gaat, bepaalt u samen met de andere kiezers welke politieke partijen straks in de Tweede Kamer komen. Laat uw stem dus weer horen. Lees hier verder....

VERKIEZING LEDEN PROVINCIALE STATEN

kandidaatstelling
De burgemeester maakt bekend dat op 27 januari 2003 de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van provinciale staten plaatsheeft. De benodigde formulieren zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling op het gemeentehuis kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar. Een iedereen kan bij burgemeester en wethouders inlichtingen verkrijgen of hij als kiezer is geregistreerd.

De burgemeester voornoemd, mevrouw H.L. Groen
DE STUURGROEP N201+ NODIGT DE INWONERS VAN UITHOORN UIT VOOR DE

Informatieavond Regioakkoord N201+

SAMEN BOUWEN AAN DE N201 Dinsdagavond 7 januari 2003 In de RK Scholengemeenschap Thamen, Zijdelweg 4 te Uithoorn

Deze avond is bedoeld om een toelichting te geven op: o het Regioakkoord N201+
o de vastgestelde streekplannen
o de volgende stappen

PROGRAMMA
Vanaf
18.30 uur INLOOP DEELNEMERS INFORMATIECENTRUM N201+ 19.30 uur WELKOM EN OPENING
19.35 UUR REGIOAKKOORD N201+: HOE NU VERDER?
20.00 uur KOFFIE EN INFORMATIECENTRUM N201+
THEMA'S: Verkeer, Weg & Gebied, Planning & Realisatie, Planologie & Milieu
Gelegenheid tot individueel informeren.
20.45 uur DISCUSSIE N201+ MET BESTUURDERS EN DESKUNDIGEN 22.00 uur AFRONDING
aansluitend tot:
22.30 uur VERVOLG INFORMATIECENTRUM N201+

De N201+ is een gezamenlijk project van de Provincie Noord-Holland en de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en De Ronde Venen om de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid in de regio te verbeteren, bij voorkeur in samenwerking met private partijen.

Voor de inwoners van Aalsmeer en Haarlemmermeer wordt op andere dagen in januari een informatieavond gehouden.

AFSLUITING WEGEN ZIJDELWAARD IN VERBAND MET KENWOOD RUN

Op zondag 26 januari wordt de 19e editie van de Kenwood Run gehouden.
Vanaf 10.00 uur is vanwege de opbouw van het start- en finishgedeelte het gedeelte van de Arthur van Schendellaan tussen de Heijermanslaan en de Achterberglaan afgesloten. Vanaf de start om 12.00 uur zijn gedurende de passage van de deelnemers de Heijermanslaan, de Wiegerbruinlaan en de Achterberglaann voor het verkeer afgesloten. De Arthur van Schendellaan tussen de Biezenwaard en de Heijermanslaan blijft gedurende de hele wedstrijd tot 14.00 uur afgesloten.

Het busverkeer wordt gedurende de afsluiting omgeleid.

FOUTEN IN AFVALKALENDER

U heeft intussen allemaal de afvalkalender thuisbezorgd gekregen. We hebben ontdekt dat er hier en daar foutjes in de afvalkalender zitten. We zoeken op dit moment uit welke fouten dat precies zijn en informeren u hier zo snel mogelijk over.

Het huisvuilophaalschema van de maand december is voor alle wijken niet correct. U krijgt nog t.z.t. huis-aan-huis een correctie van de maand december.

Dit jaar zat er rond de kerst voor twee wijken twee weken tussen de afvalophaaldagen. Dit kon helaas niet anders in verband met de planning. In december van dit jaar kiezen we voor een ander systeem waarmee dit kan worden voorkomen.

Onze excuses voor de overlast.

INFORMATIEAVOND INRICHITNGSPLAN POTGIETERLAAN

Voor omwonenden houden we op woensdag 15 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis een informatieavond over het inrichtingsplan rondom het nieuw te bouwen zorgcomplex Potgieterlaan en het dienstencentrum.

Het inrichtingsplan ligt van donderdag 9 januari a.s. tot en met 5 februari 2003 ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis bij de VVV/ANWB en in de openbare bibliotheek, gebouw De Hoeksteen, Alfons Ariënslaan 1.

ONDERWIJSINFORMATIEMARKT

Op dinsdag 21 januari a.s. vindt er van 18.30 tot 20.00 uur in de hal en in de kantine van het gemeentehuis de jaarlijkse onderwijsinformatiemarkt plaats. Daarbij zullen diverse scholen van voortgezet onderwijs zich presenteren. Op deze avond kunnen ouders/verzorgers en leerlingen van groep acht van het basisonderwijs kennismaken met de mogelijkheden die scholen voor het voortgezet onderwijs, zowel algemeen als beroepsgericht, in Uithoorn en omgeving te bieden hebben.

AFSLUITING RANDWEG-OOST

I.v.m. snoeiwerkzaamheden langs Randweg-Oost (tussen de Zijdelweg en de Bovenkerkerweg), is deze weg afgesloten van maandag 6 t/m vrijdag 10 januari.

NOTA HANDHAVINGSBELEID VOERTUIGWRAKKEN

In de gemeente staan regelmatig voertuigwrakken op de openbare weg. Het gaat hierbij niet alleen om autowrakken, maar ook om aanhangwagentjes, caravans en fietsen. Deze wrakken zijn niet alleen lelijk om te zien, ze kunnen ook milieugevaar opleveren én ze nemen (schaarse) parkeerruimte in. Op grond van de Algemene plaatselijke verordening Uithoorn 2000 (APV) is het dan ook verboden om een wrak op de weg te parkeren.
Daarnaast is er nu een Nota Handhavingsbeleid voertuigwrakken vastgesteld, waarin precies is vastgelegd wat er moet gebeuren wanneer er een wrak wordt aangetroffen. Deze nota is 22 december 2002 in werking gegaan.
Voortaan kunt u een oranje sticker op een voertuig aantreffen met de waarschuwing dat dit voertuig als wrak wordt aangemerkt en verwijderd moet worden. Als er een eigenaar te achterhalen valt dan wordt deze ook per brief gewaarschuwd. Wanneer de eigenaar het wrak niet zelf weghaalt dan wordt dat op last van de gemeente gedaan. Voor zover mogelijk verhalen we de kosten op de eigenaar. Daarnaast krijgt deze nog een boete wegens overtreding van de APV.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de afdeling verkeer groen & infrastructuur van de gemeente, te bereiken via telefoonnummer 513216 of met het wijkteam Uithoorn van de regiopolitie, telefoonnummer 0900 8844

De tekst van de nota is opgenomen in de rubriek `downloads'

KLACHTEN

Het kan zijn dat u zich onheus bejegend voelt door een gedraging van een bestuurder of ambtenaar. In dat geval kunt u schriftelijk een klacht indienen bij de gemeente, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Op uw klacht wordt zo snel mogelijk gereageerd.

Bent u het niet eens met deze reactie dan kunt u uw klacht schriftelijk voorleggen aan de Nationale ombudsman, Bezuidenhoutseweg 151, postbus 93122, 2509 AC Den Haag. U doet er verstandig aan eerst het gratis telefoonnummer 0800- 33 5555 te bellen om te informeren of de Nationale ombudsman wel iets voor u kan betekenen. Zo'n telefoontje voorkomt dat u onverhoopt voor niets een brief naar de ombudsman schrijft.