Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-01-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 14.00 u) Dinsdag, 7 januari 2003

District Sittard

Sittard-Geleen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandag radar snelheidscontroles gehouden op de Kampstraat en op de Spaubeeklaan in Geleen. Totaal controleerde de politie daarbij 629 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 94 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een zestal voertuigbestuurders werd ter plaatse bekeurd en de overige 88 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km p/u.

Sittard-Geleen; aangehouden
De politie heeft afgelopen maandagavond een 45-jarige man uit Beek aangehouden. Die wordt ervan verdacht die maandagavond in de keuken van een woning aan de Jozef Habetsstraat in Sittard brand te hebben gesticht. Een alerte buurtbewoner wist het keukenbrandje snel te doven waardoor de schade beperkt bleef tot zwart geblakerde aanrecht-betegeling en waterleiding en een door de hitte / vuur gesmolten plastic beker. De gewaarschuwde politie trof de man bij de woning aan en hield hem als verdachte aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie vermoedt dat alcoholgebruik in het spel is c.q. een en ander speelt in de kennissen/relationele sfeer. De politie stelt verder onderzoek in.

Beek; auto in beslag genomen
Het slingerende rijgedrag van een automobilist trok afgelopen maandag op de autosnelweg A-76, naar de A-2 de aandacht van een politiepatrouille. Bij controle op een parkeerplaats langs de A-2 in Beek bleek dat de automobilist zich op geen rijbewijs bij zich had en zich op geen enkele wijze kon legitimeren. Daarnaast bleek dat de automobilist persoonsgegevens aan de politie had opgegeven die na verificatie niet bleken te kloppen. De politie verdenkt de automobilist, een 32-jarige man uit Maastricht ervan valse persoonsgegevens te hebben opgegeven en geen rijbewijs te hebben. De verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en de auto werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.