Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-01-2003
Persberichten district Maastricht (HP 16.00 uur) Dinsdag 7 januari 2003

Maastricht, brand in woning.

Vermoedelijk door een kortsluiting in een droogtrommel heeft maandagavond 6 januari 2003 kort na 18.00 uur brand plaatsgevonden in een woning aan de Roserije te Maastricht.
De brand werd ontdekt door de bewoners die in eerste instantie iets vreemds roken. Omdat er in de keuken werd gekookt werd eerst gekeken of het daar iets mee te maken had, maar dit bleek niet zo te zijn. Bij een verdere inspectie van de woning bleek op een bovenetage een hevige rookontwikkeling te zijn waardoor het zicht vrijwel geheel werd ontnomen.
De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Deze is vermoedelijk ontstaan na een kortsluiting in de droogtrommel. Door brand- rook- en roet werd de bovenetage zwaar beschadigd. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoners de helpende hand.

Valkenburg, overval in speelhal.
Maandagavond 6 januari 2003 heeft in een speelhal gevestigd aan de Grote Straat te Valkenburg een overval plaatsgevonden. De onbekend gebleven overvaller maakte enkele duizenden euros buit. De overval vond plaats tussen 21.30 en 22.30 uur in een speelhal aan de Grote Straat te Valkenburg. Een man, die een bivakmuts over zijn hoofd droeg en zich al in de speelhal bevond, bedreigde de 39 jarige kassier met een vuurwapen. De overvaller nam uit de cabine waarin het geld zich bevond voor enkele duizenden guldens aan muntgeld weg. Na het in bezit krijgen van het geld verliet hij de speelhal en vluchtte via de Engelbertstraat, de Kerkstraat naar het Haldersplantsoen. Het ontvreemde geld met een gewicht van zeker tien kilo vervoerde de overvaller in een canvastas. Vanaf het Haldersplantsoen ontbreekt elk spoor van de overvaller. De overvaller betreft een tussen de 30 en 40 jarige man die donker gekleed ging.
De politie is op zoek naar getuigen die de overvaller mogelijk kort voor, tijdens of na de overval in de directe omgeving van de speelhal gezien hebben. Getuigen kunnen bellen met de politie van Valkenburg telefoon 0900-8844.

Maastricht, rijden onder invloed.
Een 56 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmorgen 7 januari 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Na enigszins slingerend rijgedrag van de automobilist stelde de politie omstreeks 00.30 uur een onderzoek in. Op het Europaplein te Maastricht werd de automobilist langs de kant gezet en volgde een controle. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken. Hij werd daarom meegenomen naar het politiebureau waar van hem een ademanalyse werd afgenomen. De uitslag gaf een alcoholpromillage aan van 1 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4uur in zijn bezit.

Ook een 23 jarige bromfietsbestuurder uit Eijsden werd de voorbije nacht bekeurd wegens het rijden onder invloed. Hij werd omstreeks
01.25 uur op de Lage Barakken te Maastricht gecontroleerd waarbij het alcoholgebruik bleek. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 1.1 en 1.2 promille. Tegen de Eijsdenaar werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Omstreeks 02.30 uur werd een 47 jarige automobilist uit Maastricht op de Sint Annalaan te Maastricht door de politie gecontroleerd. Hij bleek bij de controle naar het gebruik van alcohol te ruiken. Na het afleggen van een ademanalyse aan het politiebureau volgde een proces-verbaal. Hij kreeg vanwege een kleine overschrijding (tussen 0.6 en 0.7 promille) van het maximaal toegestane alcoholpromillage een transactievoorstel van 190 euro aangeboden. Na verhoor kon hij huiswaarts.