Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-12-2002 Persbericht ondertekening convenant Bureau Brabant

CONVENANT GETEKEND BUREAU BRABANT

Vanmorgen is in een studio van Omroep Brabant het convenant ondertekend voor Bureau Brabant, het nieuwe opsporingsprogramma in de provincie Noord-Brabant. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op dinsdag 7 januari 2003 en wordt daarna wekelijks uitgezonden.

Tijdens een officiële bijeenkomst werd het convenant ondertekend door de korpschefs van de drie politieregios in Noord-Brabant plus enkele hoofdofficieren van het Openbaar Ministerie en de hoofddirectie van Omroep Brabant. Daarbij waren aanwezig de leden van de Provinciale Stuurgroep die meegewerkt hebben aan de voorbereiding en ontwikkeling van Bureau Brabant plus een aantal medewerkers van Omroep Brabant, die nauw betrokken zijn bij de productie van het programma. Na de ondertekening keek het gezelschap naar de band van een proefuitzending die afgelopen week is gemaakt.

Namens de politie in Brabant is Gerda Preusting als politie producer aangesteld. Tijdens de uitzending van Bureau Brabant wordt een reconstructie van een misdrijf vertoond en een verfilming van een kleiner item. Samen met presentator Rob van Burik voert Preusting tevens het studiogesprek.