Nederlandse Vereniging van journalisten

21/12/2002 Sectie Omroep

Werkgevers doen eindbod;
Ledenbijeenkomsten 7 en 8 januari a.s. gaan door!

De werkgevers blijven halsstarrig bij hun verslechteringsvoorstellen. De ledenbijeenkomsten gaan dus door. Het woord is aan de leden!!

Wat willen de werkgevers:
De verslechteringen:
Geen afspraak over aanpak tijdelijke contracten: Werkgevers willen de hoeveelheid tijdelijke contracten niet aanpakken. Ze willen tijdelijke medewerkers zelfs 5 jaar aan het lijntje kunnen houden! Zekerheid vaste medewerkers op de helling: de werkgevers willen de artikelen uit de CAO schrappen, die werknemers zekerheid geven bij reorganisaties en functie-ongeschiktheid (oud hfdstuk 10) Raam-CAO, eerste stap richting tweedeling landelijk/ regionaal: Werkgevers willen een raam -CAO, om bijvoorbeeld regionaal uitgeklede arbeidsvoorwaarden aan te kunnen bieden. Arbeidsongeschiktheid: Werkgevers willen de aanvulling arbeidsongeschiktheid bij derde jaar afschaffen! Nachtdiensten: Werkgevers willen definitief de 30% tijdsvergoeding bij nachtdiensten afschaffen!

Wat bieden de werkgevers dan wel?
Zeer mager loonbod: De 3% procent, die de werkgevers bieden gaat pas in op 1 feb. 2003 en geldt voor 15 maanden. Op contractsbasis betekent dit 2,2%, ruim een procent onder het inflatie-niveau! Zeer beperkte doorstroming; Ze bieden een beperkte vorm van salarisdoorstroming op basis van het huidige systeem. Regio- en radioredacteuren hebben hier dus niets aan!!

Wij vinden dit aanbod volstrekt onvoldoende. De algemene ledenvergaderingen gaan dus door en zijn gepland op:

Dinsdag 7 januari om 12.30 uur in het AKN-gebouw in conferentiezaal 4

Woensdag 8 januari om 17.00 uur in NPS-VARA gebouw op 7e verdieping

Op deze bijeenkomsten worden besluiten genomen of dit eindbod van de werkgevers acceptabel is;

Komt dus allen!

Namens de gezamelijke bonden,
Thomas Bruning Secretaris omroepzaken NVJ tbruning@nvj.nl