Royal Dutch Petroleum

07/01/2003

Shell-stationsmanager doodgeschoten tijdens overval

Een 52-jarige vrouwelijke stationsmanager van een Shell-dealerstation in Zoetermeer is maandagavond doodgeschoten tijdens een overval. De politie heeft in de omgeving van het tankstation met speurhonden tevergeefs gezocht naar twee mannen die volgens ooggetuigen de overval hebben gepleegd. Het slachtoffer was getrouwd en moeder van twee volwassen dochters. Nog niet zo lang geleden vierde zij haar 22-jarig jubileum als medewerkster bij de onderneming die het station exploiteert.

Het fatale schietincident gebeurde even voor 20.30 uur. De overvallers hebben naar alle waarschijnlijkheid één schot afgevuurd. De vrouw, die achter de kassa stond, bezweek ter plaatse aan haar verwonding. Het is onduidelijk of de overvallers buit hebben gemaakt. Op het moment van de overval waren er nog twee andere medewerksters aan het werk in het pompstation. Zij bleven ongedeerd en zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze professionele hulp hebben gekregen.

Retail Sales Manager Frans Everts van Shell Nederland laat in een eerste reactie weten diep geschokt te zijn. "Ons medeleven gaat uit naar de familie en naasten van het slachtoffer, en naar de medewerkers en eigenaar van het station. In de komende dagen zullen wij nauw contact houden met de betrokken partijen, en hen bijstaan waar mogelijk in deze zware tijd ". Texaco-collega's uit Uden stuurden dinsdagochtend een blijk van medeleven via de mail naar Shell Nederland. 'Wij vinden het heel erg wat er in Zoetermeer gebeurd is. Droevig dat iemand tijdens haar werk doodgeschoten wordt voor een paar rotcenten. Wij leven met jullie mee.'

De overval is voor de BETA (belangenvereniging tankstations) vooralsnog geen reden om de beveiliging voor pomppersoneel op te voeren. Dat heeft een woordvoerder dinsdag tegenover het ANP verklaard. De BETA, waarbij 1400 tankstations zijn aangesloten, noemt de overval 'waanzinnig'. De organisatie vindt dat de bestaande veiligheidsmaatregelen al heel ver gaan. Kijkend naar de overval in Zoetermeer stelt de woordvoerder dat, 'je je niet kunt wapenen tegen gekken'. Roofovervallen leveren de daders nauwelijks iets op, meent de BETA. De kassa's bij de pompen zijn nagenoeg leeg, omdat het geld vrijwel direct automatisch wordt afgevoerd naar een veilige plek.