Openbaar Ministerie

Eis: 15 jaar cel tegen moeder 'Meisje van Nulde'

Officier van justitie C. Bordenga-Koppes heeft dinsdag voor de rechtbank in Zutphen vijftien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de moeder van Rowena Rikkers. Volgens de officier is de vrouw schuldig aan het medeplegen van moord op haar 4-jarige dochter en heeft ze haar lijkje opzettelijk verborgen.

Tegen de stiefvader van 'Het Meisje van Nulde' was maandag eveneens 15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist. De 33-jarige man wordt ervan verdacht het meisje in augustus 2001 te hebben omgebracht.

Officier van justitie mevrouw mr. C. Bordenga-Koppes hield de rechtbank maandag voor dat het meisje door stelselmatig uitgeoefend fors geweld om het leven is gebracht. Ook zou de 33-jarige man zich schuldig hebben gemaakt aan het in stukken zagen van het stoffelijk overschot en het verbergen ervan. In haar requisitoir zei de officier dat zij geen levenslang heeft geëist, omdat de verdachte volgens deskundigen deels geestesziek is en daarvoor te behandelen is. De moeder van het meisje is medeverantwoordelijk voor de dood van het meisje, aldus de officier. Zij zou niets hebben gedaan om het geweld tegen haar dochter te voorkomen.