Gemeente Den Helder

07-01-2003
Fia Smit-Weel benoemd als Jutter van het Jaar 2002

Burgemeester en wethouders van Den Helder hebben Fia Smit-Weel uitgeroepen tot Jutter van het Jaar 2002.

Fia Smit heeft voor vele generaties brugklassers garant gestaan voor een veilige overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs. Veel leerkrachten zagen haar tegelijkertijd en zeker in de hectische fusie-periode die het voortgezet onderwijs in Den Helder meemaakte, als een inspirerend en enthousiast voorbeeld.
Fia Smit heeft vanaf 1985 gewerkt als brugklascoördinator op Scholengemeenschap Nieuwediep. Vanaf 1988 was ze conrector voor de brugklassen. Sinds medio 2001 is ze verantwoordelijk voor de leerlingen van 3 havo.

Fia Smit maakt duidelijke keuzes in het onderwijs en gaat voor haar' kinderen door het vuur. In de negentiger jaren is zij een dominante factor geweest in het profileren van SG Nieuwediep. Ook klinkt haar stem al jarenlang heel nadrukkelijk door in de gemeentelijke Onderwijs Advies Commissie. Naast haar betekenis voor het onderwijs heeft zij zich op diverse maatschappelijke terreinen ingespannen voor de Helderse samenleving.

Burgemeester J.M. Staatsen maakt de Jutter van het Jaar bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Helder. De receptie vindt vanavond, maandag 6 januari 2003, plaats in schouwburg De Kampanje, Bernhardplein. De receptie begint om 20.00 uur en start met een programma in de Den Helder Airportzaal.