FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Met nieuwe cash & carry start uitbreiding kopersgebied ZON (07-01-03)

Venlo- Bij vestiging ZON bestaan vergevorderde plannen voor de bouw van een nieuwe cash & carry. De bestaande ruimte is te klein voor de groeiende activiteiten en ligt op een plek die beter kan worden gebruikt voor verbetering van het logistieke proces. Vestiging ZON wil tegenover de veiling tien hectare grond aankopen voor extra kopersaccommodatie. De nieuwe cash & carry is hiervan onderdeel. Vanmorgen hebben de participanten een intentieverklaring getekend. Deze zijn naast FloraHolland de vijf bedrijven die zich in de cash & carry zullen vestigen.

De vijf bedrijven die zich in de cash & carry zullen vestigen zijn Handelskwekerij Ebus BV, Alflora BV, Jules Sleutjes Grubbenvorst BV, Peijs Verpakkingen BV en G en J Baarlo BV. Naar verwachting wordt de cash & carry in de eerste helft van 2004 geopend. De cash & carry wordt gesitueerd nabij vestiging ZON aan de overzijde van de provinciale weg.
Behalve de cash & carry wordt op het nieuwe terrein ook een nieuw kopersgebied ontwikkeld. De gedachten gaan daarbij uit naar het verkopen van gronden, waar handelsbedrijven zelf een gebouw kunnen bouwen, zoals ook gebeurt in Trade Parc Westland (FloraHolland Naaldwijk), Flora Park (FloraHolland Rijnsburg) en Green Parc (FloraHolland Bleiswijk). Er kan ruimte worden geboden aan grote export- en transportbedrijven die vestiging ZON als distributiecentrum willen gebruiken. FloraHolland verwacht dat de op handen zijnde uitbreiding van de Europese Unie zal leiden tot meer productstromen in oostelijke richting. Het scheppen van overslagfaciliteiten in de nabijheid van vestiging ZON biedt extra diensten aan klanten van FloraHolland.
FloraHolland vestiging ZON zal via een verbindingsstraat, in vorm van een tunnel, in verbinding staan met Cash & Carry aan de overzijde van de weg. Via deze tunnel kunnen producten geconditioneerd getransporteerd worden tussen FloraHolland vestiging ZON en de toekomstige Cash&Carry.

FloraHolland
FloraHolland is een marktplaats waar sierteeltproducten via veilingklokverkoop en via bemiddeling worden verhandeld. Marktleider FloraHolland, met een marktaandeel van 53 procent, heeft vijf vestigingen verspreid over het land en realiseerde over 2002 een omzet van 1,9 miljard euro. Vestiging ZON is een van de vijf vestigingen van FloraHolland.