Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 7-01-2003 2e persbericht van dinsdag 7 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennep en hash in kluis
In een woning aan de Stuiverstraat heeft de politie dinsdagochtend een kluis met hennep en hash erin aangetroffen. De kluis is opengebroken. Uit onderzoek bleek er in totaal ruim 16 kilo hennep en hash in te zitten, met een geschatte straatwaarde van ongeveer 100-duizend euro. Op een andere plaats in de woning werden een zak met anderhalve kilo gedroogde weed en drie dozen met een aantal gereedgemaakte joints gevonden. De waarde daarvan is onbekend. De woning en de daaronder gelegen coffeeshop zijn eigendom van een man van 22 uit Eindhoven. Hij is gehoord over de zaak. Het onderzoek loopt nog.

Eindhoven: Hennepkwekerij in woning
In een woning aan de Violierstraat is vanmorgen rond 8.00 uur een hennepkwekerij met bijna 180 planten en kweekapparatuur aangetroffen. De 36-jarige bewoner is na verhoor weer vrijgelaten. De planten en de apparatuur worden vernietigd. In de woning lagen ook een stroomstootwapen en een busje traangas. De stroom voor de kwekerij is illegaal afgetapt.

Helmond: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Sassenstraat zijn een computer met toebehoren en een tas met ongeveer 100 euro contant geld weggehaald. Dat gebeurde dinsdag tussen 10.15 uur en 12.45 uur. De achterdeur van de woning werd opengebroken.

Nuenen: Twee hennepkwekerijen opgerold
Op twee plaatsen in Nuenen zijn vandaag twee hennepkwekerijen opgerold. In een pand aan de Opwettenseweg stonden, verdeeld over vijf aparte ruimten, in totaal ongeveer 4800 planten. En in twee ruimten in een pand aan De Tienden vond de politie in totaal ongeveer 3000 planten. De hennep en de kweekapparatuur worden vernietigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Nuenen: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Lucas van Hauthemlaan zijn onder meer een fototoestel, een camera, een laptop en sieraden gestolen. Dat gebeurde dinsdag tussen ongeveer 11.45 uur en 13.00 uur. Een raam van een tuindeur is kapotgemaakt.

Veldhoven: Portemonnee weg
Een vrouw van 66 uit Veldhoven is dinsdagochtend rond 11.30 uur bestolen van haar portemonnee met inhoud. De vrouw wilde afrekenen bij een winkel aan het Meiveld, en merkte toen dat de beurs weg was. Er zaten een aantal pasjes en ongeveer 75 euro aan contant geld in.

Waalre: Auto gestolen
Vanaf de Marterlaan is tussen maandag 15.30 uur en dinsdag 9.30 uur een auto weggehaald. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 01-FN-LK. In de auto lag een fototoestel.

Valkenswaard: Roodlicht-controle
Op de Dommelseweg is dinsdagochtend tussen 8.15 uur en 9.00 uur gecontroleerd op het rijden door rood licht. Er werden negen overtredingen geconstateerd, en de overtreders krijgen daarvoor een bekeuring.