ECN


Ton Hoff (Shell) directievoorzitter van ECN

De raad van toezicht van Energieonderzoek Centrum Nederland heeft Dr. A.B.M. Hoff benoemd tot directievoorzitter van ECN. Hij zal Drs. P. Wilson, die als directievoorzitter ad interim optreedt, per 1 maart a.s. opvolgen.

De heer Hoff is op dit moment Manager Environmental Affairs van Shell Nederland B.V. in Den Haag.

De heer Hoff studeerde Natuurkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, waar hij in 1977 ook promoveerde. Na zijn promotie trad hij in dienst van de Koninklijke/Shell Groep, waar hij aanvankelijk vooral in research en engineering werkzaam was, afwisselend in Amsterdam en Houston (USA). Daarna werkte hij in de strategische planning afdeling van Shell International in London, als retail development manager bij Shell Nederland Verkoop in Rotterdam en als Research directeur bij Billiton Research te Arnhem. Na terugkeer als Technology Manager Materials Engineering in R&D en een periode als interne business consultant voor Shell International, werd hij benoemd in zijn huidige functie.

De directie van ECN is verder per 1 januari 2003 versterkt met twee adjunct directeuren, de heren Dr. C.A.M. van der Klein en Prof. dr. W.C. Sinke, die beiden reeds als unit manager bij ECN werkzaam waren.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ECN persvoorlichting Conny Ruitenburg, telefoon 0224 - 56 4050, e-mail ruitenburg@ecn.nl.

Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), Postbus 1, 1755 ZG Petten. Informatie: info@ecn.nl