Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

dinsdag 7 januair 2003

Team Altena
Controle fietsverlichting RIJSWIJK: Op dinsdag 7 januari is op de Veldweg tussen 07.15 en 08.00 uur bij fietsers de verlichting gecontroleerd. In totaal zijn tien personen, wegens het niet voeren van de juiste of in het geheel geen verlichting, bekeurd.

Verkeerscontrole
SLEEUWIJK: Op dinsdag 7 januari is tussen 13.00 en 15.00 uur aan de Tol een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 16 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel. Eén bekeuring voor het voeren van een verkeerde kentekenplaat en één bekeuring voor het niet handsfree bellen.

Team Geertruidenberg - Drimmelen Verkeerscontrole
TERHEIJDEN: Aan de Bredaseweg is een controle gehouden op het dragen van de autogordel. Zes bestuurders droegen geen autogordel en kregen daarvoor een bekeuring.

Team Oosterhout
Snelheidscontrole
OOSTERHOUT: Tussen 10.00 tot 11.30 uur heeft het Verkeershandhavingsteam met behulp van de lasergun een snelheidscontrole gehouden op de Vijf Eikenweg. In totaal zijn zes auto bestuurders bekeurd. Terplaatse is een snelheid van 80 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/h.

Autogordel controle
Op de Hoofseweg en de Pasteurlaan werd middels een agent in burger gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Middels portofoon werden de collega`s, 100 meter verderop, op de hoogte gebracht wat leidde tot een aantal van 26 processen-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Team Gilze en Rijen
Geen bijzonderheden

Team Dongen
Woningbrand
DONGEN: Op dinsdag 7 januari omstreeks 07.15 uur schrok een 55 jarige vrouw uit de Amstelstraat wakker van een harde klap. Toen zij naar beneden liep zag ze in de woonkamer bij de kerstboom brand. Brandweer en politie waren snel terplaatse. Al spoedig had de brandweer het vuur onder controle en gedoofd. Vermoedelijk is de brand door kortsluiting ontstaan. Het woonhuis heeft nogal wat rook-, en waterschade opgelopen.

Man met winkelverbod aangehouden DONGEN: In een supermarkt gelegen aan de Hoge Ham is vanmiddag een 24 jarige inwoner uit Dongen aangehouden. Hij had voor deze supermarkt een winkelverbod. De man is overgebracht naar het politieburo voor verder onderzoek.

Team Loon op Zand
Hennepkwekerij ontmanteld KAATSHEUVEL: Gistermiddag werd in een woning aan de Berndijksestraat op de eerste verdieping een hennepkwekerij aangetroffen. Bijna 270 oogstrijpe planten werden inbeslaggenomen. De kwekerij is geheel ontmanteld. Aan de bewoner, een 40 jarige man, is een dagvaarding uitgereikt. Ook mocht hij een transactievoorstel van 2250 euro in ontvangst nemen

Team Waalwijk
Aanhouding verdachte
WAALWIJK: Tegen het middaguur is vandaag een 19 jarige man uit Drunen in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld, Hij wordt verdacht van diefstal uit geparkeerd staande vrachtauto`s op 10 december 2002 te Waalwijk aan de Prof. Lorentzweg. De man wordt momenteel gehoord.

Bron: Henk Ketelaar