Gemeente Oud-Beijerland

Bodemsanering Havenkwartier

INFORMATIE OVER BODEMSANERING HAVENKWARTIER

In de Openbare bibliotheek de Lindenhoeve (Steenenstraat 24) ligt een dossier over het Havenkwartier (voormalig gasfabrieksterrein en voormalig Masterfoodsterrein) voor geïnteresseerden ter inzage. In het dossier zijn de belangrijkste stukken terug te vinden over de bodemsanering. Een aantal van deze documenten zijn ook te raadplegen via deze site.
De openingstijden van de bibliotheek zijn: ma. 13.30 - 20.00 uur; di. 10.00-17.00 uur; wo. 13.30-20.00 uur; do. 10.00 - 17.00 uur vr. 13.30 uur - 20.00 uur en za. 10.00-13.00 uur. Nieuwe onderzoeksresultaten en andere ontwikkelingen rondom de bodemsanering van het Havenkwartier worden via de gemeentelijke informatierubriek in de Schakel en via deze site bekend gemaakt.

Beantwoording vragen door provincie d.d. 1 juli 2002

Reactie burgemeester en wethouders op antwoorden van provincie over bodemsanering Havenkwartier d.d. 9 juli 2002

Informatiefolder bodemsanering Havenkwartier

Advies GGD d.d. 8 juli 2002 i.z. bodemverontreiniging gasfabriekterrein

Verslag informatieavond Havenkwartier en omgeving op 16-07-2002

Drinkwater voldoet aan normen Waterleidingbesluit

Antwoorden op vragen bewoners van voorlichtingsavond

Vervolgvoorlichtingsbijeenkomst Havenkwartier 7 oktober aanstaande

B&W besluit bodemonderzoek Havenkwartier

Drinkwateronderzoek

Selectie onderzoeksbureau nader bodemonderzoek Havenkwartier

Commissievergaderingen

Ter voorbereiding van de raadsvergadering van maandag 27 januari, worden volgende week twee commissievergaderingen gehouden. De vergaderingen beginnen om 20.00 uur in het gemeenthuis van Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 6). Wij nodigen u van harte uit om één of beide vergaderingen bij te wonen.

Op maandag 13 januari komen de leden van de commissie Ruimtelijke en Economische Zaken in vergadering bijeen. De voorzittershamer wordt gehanteerd door de heer P. Tieleman (PvdA). De agenda luidt als volgt:
1. Opening;

2. Vaststelling verslagen van de vergaderingen van 2 en 10 december 2002;

3. Mededelingen:
mededelingen voorzitter;
mededelingen portefeuillehouder;

4. Stukken ter advisering aan de raad:
ontwikkelingsprogramma Hoeksche Waard 2002; notitie weekmarkt;
voorbereidingsbesluit busbaan/Stougjesdijk omlegging;
5. Stukken ter informatie:
RIHW;
presentatie aanpak/proces Structuurvisie;
informatiebulletin Waterbreed;
vestiging voorkeursrecht op locatie regionaal bedrijventerrein in Binnenmaas;
drie adviezen over verzoeken toekenning planschadevergoeding; rapportage over (il)legale aanleg basketbalveld nabij Scholengemeenschap Willem van Oranje;

6. Gedachtewisseling met portefeuillehouder;
7. Rondvraag;

8. Sluiting.

De leden van de commissie Algemene Zaken vergaderen op woensdag 15 januari 2003. Voorzitter is de heer R. Toes SSGP). De commissieleden spreken over de volgende zaken:
1. Opening;

2. Vaststelling verslag vergadering van 4 december 2002;
3. Mededelingen:
mededelingen voorzitter;
een brief van de burgemeester naar aanleiding van de gerechtelijke uitspraak inzake Moods en overlast in het centrum; mededelingen portefeuillehouder;
stand van zaken deelplannen rampenbestrijding;
4. Stukken ter advisering aan de raad:
verordening Brandveiligheid en Hulpverlening; Stukken ter informatie;
managementrapportage meldingentelefoon 3e kwartaal 2002; instructie voor de commandant gemeentelijke brandweer; het dossier, overhandigd door mevrouw Paardekooper;
5. Gedachtewisseling met portefeuillehouder:
6. Rondvraag;

7. Sluiting.

Wilt u de gemeentelijke politiek eens van dichtbij volgen? Dan nodigen wij u van harte uit (één van) deze commissievergaderingen bij te wonen op de publieke tribune.

Tijdens de commissievergaderingen kunt u tevens gebruik maken van het spreekrecht. Spreekrecht kunt u tot uiterlijk 16.00 uur op de dag van de vergadering telefonisch of schriftelijk aanvragen, telefoon 646566. Bij de receptie van het Gemeentehuis ligt hiervoor een formulier gereed.

Gemeentelijk strooibeleid

Omdat er bij veel mensen toch nog onduidelijkheid blijkt te bestaan over de taak van de gemeente bij gladde wegen, geven wij u in deze rubriek informatie over het gemeentelijk strooibeleid.

Op grond van de Wegenwet en de Gemeentewet dient de gemeente ervoor te zorgen dat de wegen in goede staat verkeren. Tot deze zorg behoort ook het bestrijden van gladheid op de wegen. De gemeente heeft hierin een inspanningsverplichting en geen garantieplicht. Belangrijk is het feit dat de gemeente Oud-Beijerland een selectief strooibeleid heeft. Dit houdt in dat er na een melding van de politie of van het Waterschap of op basis van eigen waarneming gestrooid wordt volgens een drietal urgenties.

De eerste urgentie betreft de busroutes en de binnenkomende fietspaden naar de scholen. De tweede urgentie heeft betrekking op de op- en afritten in combinatie met wijkontsluitingswegen. Bij de derde urgentie gaat het om hulpverlenende instellingen, zoals artsen, tandartsen, wijkgebouwen, gemeentehuis etc. Voor zover deze niet reeds zijn meegenomen in de eerste urgentie, omdat deze objecten op die route liggen. Verder wordt er dus niet gestrooid. Bij extreme gladheid echter, zoals ijzel, wordt er na intern overleg en overleg met de politie ook in de wijken gestrooid. Wij doen daarom een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid als weggebruiker. Dit betekent dat u uw rijstijl en rijsnelheid aan dient te passen aan de omstandigheden. Ook het sneeuwvrij maken van het trottoir voor uw woning kan daartoe behoren. De gemeente maakt in hoofdzaak gebruik van een moderne computergestuurde zoutstrooier. Hierdoor wordt er zo zuinig en tevens efficiënt mogelijk zout gestrooid.

Van diverse zijden wordt ons gevraagd of de gemeente (strooi)zout beschikbaar stelt aan inwoners. Dit is niet het geval. Strooizout is onder meer verkrijgbaar bij Agriland.

Nieuw website voor Oud-Beijerland

Na een periode van intensieve voorbereiding en drukke werkzaamheden voor onder meer de webmaster en voorlichting gaat maandag 13 januari 2003 om 12.00 uur de nieuwe website van de gemeente Oud-Beijerland officieel de 'lucht' in.

De nieuwe site heeft een ingrijpende verandering ondergaan. Zo is de website toegankelijker, kleurrijker en meer gestructureerd dan de oude. Bovendien is nu reeds ingespeeld op de toekomstige (interactieve) ontwikkelingen. Wij nodigen u graag uit om onze nieuwe website www.oud-beijerland.nl met eigen ogen te aanschouwen.

Vaststelling urgentiedraaiboek woonruimte

In samenwerking met de zes Hoeksche Waardse gemeenten en de GGD is na evaluatie van het huidige draaiboek een nieuwe versie van het urgentiedraaiboek woonruimte tot stand gekomen. Dit nieuwe draaiboek, welk een aanhangsel is van de Huisvestingsverordening 1994, is op 29 oktober 2002 vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. In dit draaiboek zijn de richtlijnen voor sociale en medische urgenties met een procedurebeschrijving opgenomen. Dit betekent dat alle gemeenten binnen de Hoeksche Waard dezelfde (uitgewerkte) richtlijnen hanteren voor de urgentietoekenning met betrekking tot woonruimte.

Daarnaast is ook de flyer "urgentieverklaring met betrekking tot woonruimte" vastgesteld. In deze flyer, die bij de afdeling Publiekszaken verkrijgbaar is, wordt beknopt aangegeven welke richtlijnen worden gehanteerd bij de aanvraag voor een urgentieverklaring.

Het urgentiedraaiboek treedt in werking met ingang van de dag na deze publicatie in De Schakel Hoeksche Waard. De desbetreffende stukken liggen voor belangstellenden vanaf vrijdag 10 januari 2003 ter inzage bij de receptie van het Gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6.

Bekendmakingen

Burgemeester en Wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van plan is om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:


* het vergroten van een woning aan het Albert Schweitzererf 2;
* het vergroten van een zolderverdieping aan de Thielmonde 17 en Lange Hille 11.

De desbetreffende stukken liggen met ingang van 10 januari 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het Gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 (geopend op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur en volgens afspraak).

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk zijn zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Bekendmakingen AWB en Woningwet

AWB

Bekendmakingen

Datum publicatie : 9 januari 2003

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland maakt de volgende besluiten bekend :

Verzending d.d.

Zakelijke inhoud

Naam en adres

direct-belanghebbende

Dienst

Bouwvergunning verleend voor:

03-01-2003

het vernieuwen en te veranderen van een winkel/bedrijfspand op het perceel Admiraal de Ruyterstraat 13;

de heer J. Batenburg Admiraal de Ruyterstraat 9

2

Rectificatie:

Positieve reactie op melding bouwvoornemen voor:

Kapvergunning verleend voor:

27-12-2002

het kappen van 3 haagbeuken, 9 prunussen, 15 esdoorns, 5 elzen, 2 berken en 3 hazelaars met oplegging van herplantplicht van 75 laurierkers;

caravanbedrijf Van der Hoek Beneden Oostdijk 66

2

Sloopvergunning verleend voor:

Overige vergunningen/vrijstelling/ontheffing verleend voor:

24-12-2002

het aanwezig hebben van 2 kansspelautomaten op het Vierwiekenplein 105;

café Werelds Vierwiekenplein 105

3

27-12-2002

het organiseren van een ballonnenwedstrijd (oplaten van maximaal 175 ballonnen) op 13 januari 2003 om 12.00 uur voor het Gemeentehuis ter gelegenheid van de opening van de nieuwe website van de gemeente Oud-Beijerland;

gemeente Oud-Beijerland t.a.v. de heer A.J. Waardenburg

2

31-12-2002

het ophangen van 6 spandoeken voor een ledenwerfactie van de Nationale Vereniging De Zonnebloem in de periode van 3 tot en met 10 januari 2003;

Nat. Ver. De Zonnebloem t.a.v. de heer J.P. van Egeraat Boezemsingel 36

2

03-01-2003

het plaatsen van gevelreclame aan de Rontgenstraat 1;

Effect Neon International bv Postbus 7004 3286 ZG Klaaswaal

2

07-01-2003

het oprichten van een schuur op het perceel prins Bernhardstraat 36;

de heer J. Klokkenburg Prins Bernhardstraat 36

2

Gebruiksvergunning verleend voor:

02-01-2003

het in gebruik nemen, hebben of houden van een sportcomplex voetbalvereniging SHO op het perceel Langeweg 18, waarin niet meer dan 195 personen gelijktijdig aanwezig mogen zijn in de kantine;

Voetbalvereniging SHO t.a.v. de heer H. Brussaard Langeweg 18

4

06-01-2003

het in gebruik nemen, hebben of houden van een sportcomplex voetbalvereniging Zinkwegse Boys op het perceel Zinkweg 259, waarin niet meer dan 100 personen gelijktijdig aanwezig mogen zijn in de kantine;

Voetbalvereniging Zinkwegse Boys Zinkweg 259

4

BEZWAREN

In veel gevallen kan een belanghebbende tegen een besluit bezwaren indienen. De bezwaren moeten schriftelijk en gemotiveerd binnen zes weken volgende op de dag van verzending van het besluit (zie bovenstaand schema) worden ingediend bij het gemeentebestuur, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Na de indiening kan de belanghebbende, die de behandeling van het bezwaarschrift niet kan afwachten, aan de President van de Rechtbank te Dordrecht een voorlopige voorziening vragen (waarover griffierecht verschuldigd is).
Nadere informatie m.b.t. de besluiten is verkrijgbaar bij :


1. Dienst Samenleving, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 67 77
2. Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39
3. Stafafdeling Bestuurs- en Managementondersteuning, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 65 41

WONINGWET

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 41 van de Woningwet.

Lijst van bij de gemeente binnengekomen aanvragen tot het verstrekken van een bouw- of sloopvergunning :

aanvraag

ingediend d.d.

zakelijke inhoud

naam en adres aanvrager

Bouwvergunningsverzoek tot het :

19-12-2002

vergroten van een zolderverdieping op het perceel Ravenswey 31;

de heer W. Stolk Ravenswey 31

19-12-2002

oprichten van 3 vrijstaande woningen met dubbele garage op het perceel Leharsstraat (Poortwijk II);

Stevast B.V. Oostzeedijk 236 3063 BP Rotterdam

30-12-2002

oprichten van een woonzorgcomplex, verhuurbare ruimten en woningen op het perceel Debussyring, Ravelstraat en Rossinistraat;

woonstichting Union Postbus 1502

30-12-2002

vervangen van een carport door een garage op het perceel Huizingastraat 12;

de heer I. Snel Middelsluissedijk O.Z. 14 3281 LD Numansdorp

30-12-2002

oprichten van een automuseum op het perceel Beneden Oostdijk 58;

Handelsonderneming Wüst B.V. Adm. de Ruyterstraat 24

06-01-2003

vernieuwen van een voorgevel op het perceel West Voorstraat 26;

Voorwinden Fashion Sports West Voorstraat 26

Sloopvergunningsverzoek tot het:

N.B.: Nadere informatie daarover is verkrijgbaar bij de Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39