Gemeente Delfzijl

Persbericht

07-01-2003
Nieuw bestemmingsplan Buitengebied

INFORMATIE

Voor het noordelijk buitengebied van de gemeente Delfzijl is een geheel nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan vervangt het oude plan uit 1987 van de vroegere gemeente Bierum en voorziet ook in een regeling voor het buitengebied rondom de dorpen Biessum en Uitwierde.

Vervanging van het bestemmingsplan was noodzakelijk geworden als gevolg van diverse in de afgelopen jaren plaatsgevonden veranderingen, zoals de aanleg van de N33, de ruilverkaveling en de bouw van een nieuwe hoogspanningsleiding. Ook diverse kleinere aanpassingen, die in het verleden hebben plaatsgevonden, krijgen een plek in het nieuwe plan. Verder is het bestemmingsplan aangepast aan de hand van nieuw provinciaal- en rijksbeleid en afgestemd op de andere bestemmingsplannen Buitengebied van de gemeente Delfzijl, zodat voorschriften voor het gehele buitengebied zo veel mogelijk gelijk aan elkaar zijn.
Met dit nieuwe bestemmingsplan hoopt de gemeente voor de komende jaren weer over een adequaat bestemmingsplan voor het noordelijk buitengebied te beschikken.

Het nieuwe bestemmingsplan is nu in concept gereed en wordt in de raadsbijeenkomst van 16 januari aanstaande behandeld. Daarna wordt over het plan inspraak verleend. De gemeente wil in dat verband een tweetal inloopdagen organiseren op een nader te bepalen locatie in een van de dorpen. Tijdens deze inloopdagen zullen medewerkers van de gemeente aanwezig zijn om uitleg te geven over het nieuwe plan. Belanghebbenden kunnen dan ook al een reactie geven. Naar verwachting vindt de inspraakprocedure in februari plaats.
Datum, tijd en plaats van de inloopdagen en informatie omtrent andere mogelijkheden tot inspraak worden tijdig bekend gemaakt.