GS-besluitenlijst d.d. 7 januari 2003 Provincie Drenthe



Weeknummer: 2

Nummer

Onderwerp

Besluit


1


Bepaling economische betekenis TT-circuit Assen.

Ten laste van het Economisch structuurfonds een bijdrage van 16.000,-- beschikbaar stellen voor het uitvoeren van een studie naar de economische betekenis van het circuit Assen.


2


Personele gevolgen voorzitterschap Nieuwe Hanze Interregio (NHI).

Instemmen met de notitie over de personele gevolgen van het Drentse voorzitterschap van de NHI.


3

Landschapsontwikkelingsplan Veenkoloniën.

1. Kennisnemen van de stand van zaken van dit deelproject van de Agenda voor de Veenkoloniën.

2. Instemmen met de te volgen procedure.


4

Jaarstukken 2001 en vaststelling subsidie 2001 Stichting Kunst & Cultuur Drenthe (K&C).

1. De jaarrekening en het werkverslag van K&C over 2001 vaststellen.
2. De subsidie over 2001 definitief vaststellen op 1.165.869,--.

5

Awb-bezwaarschrift van het col-lege van burgemeester en wethouders van Coevorden over definitieve vaststelling verrekening ex artikel 50 van de Wet algemene regels herindeling (arhi).

Op advies van de commissie van advies voor de bezwaarschriften:
1. de bezwaren ongegrond verklaren;

2. het bestreden besluit handhaven.


6

Besteding Subsidieregelingen Integraal Ouderenbeleid, Zorg en Welzijn
1e tranche 2003

1. Voor de projekten: Gezonde huisartsenzorg op lokaal nivo van de DHV en Versterking zorgboerderijen in Drenthe van de St. Zorgboerderijen Drenthe, subsidie verlenen uit de Subsidieregeling Zorg tot een totaal bedrag van 98.000,-.

2. Voor de projekten De nieuwe Veenkoloniën van de St. Innovatie Veenkoloniën en Huisbezoek voor Marokkaanse vrouwen van de St. Welzijn, subsidie verlenen uit de Subsidieregeling Welzijn tot een totaal bedrag van 43.000,-

3. Voor het projekt t Beurtschip te Smilde van GGZ Drenthe subsidie verlenen uit de Subsidieregeling Integraal Ouderenbeleid tot een totaal bedrag van 5.650,-.

4. Voor het projekt ICT-projekt voor ouderen van PBC Drenthe een reeds gereserveerd subsidie van 14.000,- verlenen uit het krediet 2002 van de Subsidieregeling Integraal Ouderenbeleid.
5. Voor het projekt Gezonde huisartsenzorg op lokaal nivo een bedrag van 25.000,- overhevelen uit de Subsidieregeling Integraal Ouderenbeleid naar de Subsidieregeling Zorg.
6. Voor het projekt Gezonde huisartsenzorg op lokaal nivo een bedrag van 50.000,- overhevelen uit de Subsidieregeling Welzijn naar de Subsidieregeling Zorg.

7. De subsidieverzoeken: Telekonsultatie in ziekenhuis Bethesda van Ziekenhuis Bethesda te Hoogeveen, Informatiesamenwerking rond Diaconessenhuis Meppel van In View/Diaconessenhuis Meppel, Stichting Zorghuis i.o. en Preventie Maatschappelijke Opvang van Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden, afwijzen.
8. Het restant van het krediet van de Subsidieregeling Aktiviteiten Zorg ad 15.000,- overhevelen naar het krediet van de Subsidieregeling Zorg.

9. Over de subsidieverlening voor het projekt Gezonde huisartsenzorg op lokaal nivo de statencommissie Cultuur en Welzijn raadplegen.

Akkoordstukken

Geen opmerkingen.@

Mededelingen

Geen.@